Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 04.03.2018.

Paul Mason gostuje u Filozofskom teatru zagrebačkog HNK
Održava se
04.03.2018. u 20h

Paul Mason

Postkapitalizam Mason Paul

Novi gost Filozofskog teatra, popularnog programa pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u nedjelju 4. ožujka u 20,00 sati, poznati je britanski novinar i pisac Paul Mason. Razgovor će, kao uvijek, voditi filozof Srećko Horvat.


Paul Mason, nagrađivani urednik ekonomije na Channel 4 News, redoviti kolumnist britanskog Guardiana i autor bestselera "Postkapitalizam: vodič za našu budućnost",  do sada prevedenog na dvadeset jezika (uključujući i hrvatski),  široj je javnosti postao poznat  prije svega po teoriji o postkapitalizmu  kojom predviđa kako trenutačna digitalna i informatička revolucija sadržava potencijal za radikalnu transformaciju postojeće ekonomije koja ne bi bila utemeljena na iskorištavanju radne snage, privatnom vlasništvu, posvemašnjoj kontroli i narcizmu društvenih mreža.

Najavljujući novog gosta, urednik i voditelj Filozofskog teatra Srećko Horvat kaže: Bilo da ste među onima koji u Facebooku vide mogućnost  emancipacije, ili među onima koji u novim tehnologijama vide orwellovsku distopiju, činjenica je da bez tehnologije više ne možemo zamisliti svijet, niti o njemu misliti. Paul Mason ne samo da se uhvatio u koštac s tom kompleksnom temom, nego je ponudio i moguća rješenja za izlazak iz duboke krize čovječanstva.

Osim što je obilježio britansko i svjetsko novinarstvo u zadnjih dva desetljeća te se nametnuo kao jedan od vodećih teoretičara i kritičara suvremenoga kapitalizma, Paul Mason je prisutan i u kazališnoj umjetnosti.  Predstava po njegovu dramskom tekstu o protestima diljem svijeta, od Arapskog proljeća do Occupy Wall Street, prošle je godine praizvedena  u kultnome londonskom kazalištu Young Vic, gdje se Mason okušao i kao glumac.

Pročitajte kritiku knjige "Postkapitalizam" kao i ulomak iz knjige.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –