Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Srećko Horvat ×

Najava • 08.05.2022.

Filozofski teatar - gost Srećko Horvat

Gostovanje Mohamedou Ould Slahija u sklopu Filozofskog Teatra otkazuje se zbog sigurnosnih razloga. Kako ne bi razočarali vjernu publiku, 8. svibnja održat će događaj na kojemu će gost biti osoba koja već osam godina uređuje i vodi jedan od najuspješnijih programa pri Hrvatskom narodnom kazalištu - filozof Srećko Horvat.
Najava • 27.03.2022.

Filozofski teatar – gostuje filozofkinja i sociologinja Renata Salecl

Nova sezona Filozofskog teatra nastavlja se gostovanjem poznate slovenske filozofkinje i sociologinje Renate Salecl 27. ožujka u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Renata Salecl proglašena je 'slovenskom znanstvenicom godine' 2010. a u ožujku 2011 najuspješnijom ženom u Sloveniji.
Najava • 17.01.2022.

Filozofski teatar: Slavoj Žižek

Filozofski teatar vraća se na pozornicu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a prvi gost nove sezone je slovenski filozof Slavoj Žižek. Tema razgovora je 'Nakon kapitalizma: feudalizam ili komunizam'. Filozofski teatar sa Slavojem Žižekom moći će se pratiti i putem prijenosa uživo u ponedjeljak 17. siječnja u 20 sati.
Najava • 14.04.2019.

Eric Kurlander, autor knjige 'Hitlerova čudovišta', gostuje u Filozofskom teatru HNK

Tema novoga Filozofskog teatra koji će se održati 14. travnja 2019. u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu su 'Hitlerova čudovišta: Povijest nadnaravnoga u Trećem Reichu', a gost je američki povjesničar i vrsni poznavatelj suvremene njemačke povijesti, Eric Kurlander.
Najava • 14.10.2018.

Njemački pisac i publicist Norman Ohler gost Filozofskog teatra u HNK

Nakon ljetne pauze, u Hrvatsko narodno kazalište uskoro se vraća popularni program Filozofski teatar. Prvi gost Filozofskog teatra 14. listopada u zagrebačkom HNK (početak u 20 sati u Foyeru HNK) je njemački pisac i publicist Norman Ohler, najpoznatiji po bestseleru 'Potpuna ekstaza: Narkotici u Trećem Reichu'.
Razgovor • 26.11.2014.

Srećko Horvat : 'Hrvatska scena' nije ni svjesna da pati od mentalnog oboljenja

Ako već idemo u psihoanalizu, zar ne mislite da je ono što karakterizira 'hrvatsku scenu' zapravo kompleks superiornosti? Ne radi se o tome da 'hrvatska scena', zbog osjećaja inferiornosti, skriva vlastiti nagon za superiornošću, već da zbog osjećaja superiornosti nije ni svjesna vlastite inferoriornosti.
Najava • 17.03.2011.

Amos Oz u Zagrebu na tribini Razotkrivanje

Jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca, Izraelac Amos Oz, 17. ožujka gostuje u Zagrebu. O romanima, mirovnom angažmanu i drugim temama s Amosom Ozom, na tribini Razotkrivanje, razgovarat će Srećko Horvat. Dva dana kasnije, točnije u subotu 19. ožujka, u Knjižari Vuković & Runjić potpisivat će svoje knjiige i družiti se s publikom.