Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 09.09.2019.

Finalisti Nagrade 'Fran Galović' 2019. – glasajte za svog favorita preko interneta

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Fran Galović“ od 46 knjiga pristiglih na
natječaj odabralo je 10 finalista, a za svojeg favorita čitatelji osim u knjižnicama ove godine mogu glasati i preko interneta. Radi se odreda o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i/ili identiteta.

1. Julijana Adamović: "Divlje guske"
2. Ratko Cvetnić: "Blato u dvorištu"
3. Damir Karakaš: "Proslava"
4. Nebojša Lujanović: "Južina"
5. Zoran Malkoč: "Umro supermen"
6. Borivoj Radaković: "Hoćemo li sutra u kino"
7. Marina Šur Puhlovski: "Treći život druge violine"
8. Nada Topić: "Otac"
9. Goran Tribuson: "Otac od bronce"
10. Zoran Žmirić: "Pacijent iz sobe 19"

U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za pobjednika u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju te u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Sjever. Ovogodišnja je novost da čitatelji mogu glasati i preko interneta, slijedeći ovu poveznicu: https://bit.ly/2lWlz9h

Javno glasovanje traje od 9. rujna do 11. listopada 2019. Svi glasači ulaze u konkurenciju za dobivanje nagrade – knjige kandidata za nagradu.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: Julijana Matanović, Mario Kolar (predsjednik) i Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade „Fran Galović“ 2019. bit će proglašen na zatvaranju 26. „Galovićeve jeseni“ 26. listopada 2019. u Koprivnici. Nagrada se sastoji od plakete, kipića s likom Frana Galovića (autora Marka Lončara) i 10.000 kuna.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –