Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.04.2018.

Fraktura organizira tribinu Razotkrivanje s Dinom Pešutom i predstavljanje knjige Nikice Slavića
Održava se
16.-17.04.2018.

Dino Pešut: Poderana koljena

Poderana koljena Pešut Dino

U ponedjeljak, 16. travnja s početkom u 19 sati u dvorani Müller kina Europa (Varšavska 3, Zagreb) na tribini Razotkrivanje nakladnička kuća Fraktura predstavit će roman "Poderana koljena" Dine Pešuta.

Razgovor s autorom vodit će Seid Serdarević, a ulomke iz romana čitat će Adrian Pezdirc


"Poderana koljen"a roman je o današnjem trenutku, o milenijskoj generaciji koja ima sve, a zapravo nema ništa, o svijetu koji se mijenja pred našim očima, a ne možemo ga shvatiti, o odrastanju i ljubavi, o slavi i njezinoj prolaznosti u vremenu društvenih mreža i interneta. Dino Pešut u svome romanesknom prvijencu pokazuje svu raskoš svoga spisateljskog talenta, već dokazanog brojnim nagrađenim dramama, a njegov Dane Draženović, snažan i ranjiv istovremeno, istinski je antijunak našega doba.

 

Nikica Slavić: Vedra strana života

Vedra strana života Slavić Nikica

Dan kasnije, u utorak 17. travnja u 12 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) Fraktura će predstaviti knjigu Nikice Slavića "Vedra strana života".

O knjizi će govoriti Tereza Slavić, Ludwig Bauer, Iva Karabaić i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Joško Ševo.


Za Jacka Londona govori se da su mu najbolje one pripovijetke u kojima piše o svom životu. Ja bih ovdje tu konstataciju malo parafrazirao, jer se u svim ovim zapisima ne radi o jednoj osobi, njenom životu, nego je ta osoba samo jedan dio – većinom pasivni promatrač ovdje iznesenih pripovijedaka i događaja.

Sve ove priče i satire zapravo su male psihološke studije o malim ljudima i malim stvarima koji svi iz različitih razloga dolaze u sukob sa okolinom, društvenim običajima, moralom ili pak uobičajenim građanskim normama, što sam kao pasivni promatrač zapisivao u svoju bilježnicu koja nosi naznaku "Vedra strana života".

Nikica Slavić
 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –