Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dino Pešut ×

Najava • 19.10.2022.

SRI(je)DOM KNJIGE: Dino Pešut

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, gost književne tribine SRI(je)DOM KNJIGE je Dino Pešut, višestruko nagrađivan i izvođen dramatičar te dramaturg i romanopisac. Tribina će se održati u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora, a moderirat će je Ivona Bačelić Grgić, putopiskinja i književna blogerica.
Najava • 31.03.2022.

U središtu interesa: Douglas Stuart – Shuggie Bain

Tribina 'U središtu interesa' kroz prizmu romana 'Shuggie Bain' Douglasa Stuarta bavit će se bitnim pitanjima današnjeg društva. Razgovor koji će se održati u četvrtak 31. ožujka moderira pjesnikinja Monika Herceg, a sudjeluju Nina Violić, Dino Pešut i Milan Košuta, poznati zagrebački psihijatar i psihoterapeut.
Najava • 13.11.2021.

Književna večer s Dinom Pešutom

U sklopu projekta 'Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu' u subotu 13. studenog održat će se radionica književne večeri čiji je gost Dino Pešut. U sklopu radionice autor će pričati o svojoj knjizi, 'Tatin sin'. Radionica će se održati online putem platforme Zoom, a namijenjena je mladima do 25 godina starosti.
Najava • 15.03.2021.

Predstavljanje knjige Dine Pešuta 'Tatin sin'

Predstavljanje knjige Dine Pešuta 'Tatin sin' održat će se u ponedjeljak 15. ožujka s početkom u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Seid Serdarević i Helena Smolčić. Razgovor ćete moći pratiti uživo i na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura.
Razgovor • 07.01.2021.

Dino Pešut : Nada je krezuba djevojčica, ali je izdržljiva i hrabra i uvijek ju možemo naći u ruševinama

U našoj geografiji, mi i naši roditelji imamo nekoliko velikih ponora. U jednu ruku, oni i mi nismo odrasli u istom sustavu i ideologiji. Njihove i naše žudnje i želje nisu iste ili nemaju istu težinu. Oko njihove 30 godine, svijet se preokrenuo. Mi smo tada ušli u taj svijet. Paralelno s time, nevezano uz našu geografiju, tehnologija je učinila revoluciju. Mi odjednom više tipkamo...
Vijest • 19.03.2018.

Una Vizek, Vedrana Vrhovnik, Elvis Bošnjak i Dino Pešut dobitnici Nagrade 'Marin Držić' za 2017.

Ministarstvo kulture objavilo je imena dobitnika Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2017. godinu. Prvu nagradu osvojila je Una Vizek, dobitnica druge nagrade je Vedrana Vrhovnik, dok treću nagradu dijele Elvis Bošnjak i Dino Pešut.