Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dino Pešut ×

Najava • 31.03.2022.

U središtu interesa: Douglas Stuart – Shuggie Bain

Tribina 'U središtu interesa' kroz prizmu romana 'Shuggie Bain' Douglasa Stuarta bavit će se bitnim pitanjima današnjeg društva. Razgovor koji će se održati u četvrtak 31. ožujka moderira pjesnikinja Monika Herceg, a sudjeluju Nina Violić, Dino Pešut i Milan Košuta, poznati zagrebački psihijatar i psihoterapeut.
Najava • 13.11.2021.

Književna večer s Dinom Pešutom

U sklopu projekta 'Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu' u subotu 13. studenog održat će se radionica književne večeri čiji je gost Dino Pešut. U sklopu radionice autor će pričati o svojoj knjizi, 'Tatin sin'. Radionica će se održati online putem platforme Zoom, a namijenjena je mladima do 25 godina starosti.
Najava • 15.03.2021.

Predstavljanje knjige Dine Pešuta 'Tatin sin'

Predstavljanje knjige Dine Pešuta 'Tatin sin' održat će se u ponedjeljak 15. ožujka s početkom u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Seid Serdarević i Helena Smolčić. Razgovor ćete moći pratiti uživo i na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura.
Razgovor • 07.01.2021.

Dino Pešut : Nada je krezuba djevojčica, ali je izdržljiva i hrabra i uvijek ju možemo naći u ruševinama

U našoj geografiji, mi i naši roditelji imamo nekoliko velikih ponora. U jednu ruku, oni i mi nismo odrasli u istom sustavu i ideologiji. Njihove i naše žudnje i želje nisu iste ili nemaju istu težinu. Oko njihove 30 godine, svijet se preokrenuo. Mi smo tada ušli u taj svijet. Paralelno s time, nevezano uz našu geografiju, tehnologija je učinila revoluciju. Mi odjednom više tipkamo...
Najava • 02.12.2020.

Ciklus Držić u ZKM-u otvara 'Granatiranje' Dine Pešuta

Zagrebačko kazalište mladih započinje s online prikazivanjem dramskih tekstova nagrađenim Nagradom Marin Držić za 2019. godinu, koje možete pogledati u scenskoj režiji i u video formatu u izvedbi glumaca ZKM-a. Ciklus otvara u srijedu 2. prosinca prvonagrađeni tekst Dine Pešuta 'Granatiranje' u scenskoj režiji i adaptaciji Tamare Damjanović.