Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.03.2021.

Predstavljanje knjige Dine Pešuta 'Tatin sin'
Održava se
15.03.2021. u 20h

Predstavljanje knjige Dine Pešuta "Tatin sin" (Fraktura, 2020.) održat će se u ponedjeljak 15. ožujka s početkom u 20 sati u Knjižari Fraktura, Zagreb.

Uz autora o knjizi će govoriti Seid Serdarević i Helena Smolčić.
  
Predstavljanje knjige održat će se uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 12, stoga je potrebno da se što prije prijavite na promocije@fraktura.hr.

Razgovor ćete moći pratiti uživo i na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura.

O romanu:
  
Nakon neuspješnog pokušaja da pronađe sebe na Zapadu, mladi intelektualac, pjesnik u nastajanju, mladić iz maloga provincijskoga grada na obali rijeke, svoje dane provodi radeći kao recepcionar u hotelu, balansirajući između vlastitog očajanja, izgubljenosti i bogatog ljubavnika te razmišljajući o ocu, s kojim nikada nije razvio konkretan odnos, a koji leži u bolnici iščekujući dijagnozu s možda najgorim ishodom. Odnos između oca i sina uvijek je bio ambivalentan, a odavno nije onakav kakav bi trebao biti; nad njega se nadvila sjena prošlosti, a sin ne može razumjeti svoje emocije ni prema ocu ni prema drugima oko sebe. Otac pak, s druge strane, nikako da vidi može li razumjeti sina i prihvatiti ga onakvim kakav jest.

Dino Pešut

Tatin sin

  • Fraktura 11/2020.
  • 192 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533582863
  • Cijena 139.00 kn

Beskompromisan, brz, s kratkim poglavljima prepunim dubokih emocija u kojima se izmjenjuju seks i smrt, strah i radost, 'Tatin sin' Dine Pešuta roman je o generaciji onih rođenih devedesetih, koja živi lošije od svojih roditelja, osim ako im roditelji nisu tranzicijski dobitnici, o mladima koji su iznimno senzibilni i obrazovani, a društvo im uporno ne pruža priliku. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –