Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 19.03.2018.

Una Vizek, Vedrana Vrhovnik, Elvis Bošnjak i Dino Pešut dobitnici Nagrade 'Marin Držić' za 2017.

Nagrada Marin Držić - akad. kipar Damir Mataušić

Ministarstvo kulture RH objavilo je imena dobitnika Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2017. godinu

Prvu nagradu osvojila je Una Vizek za dramski tekst „Ja od jutra nisam stao”, dobitnica druge nagrade je Vedrana Vrhovnik, autorica drame „Snijeg”, dok treću nagradu dijele Elvis Bošnjak (drama „Usidrene”) i Dino Pešut (trilogija „Olympia stadion”).

O nagradama je odlučivalo Stručno povjerenstvo u sastavu: Branka Cvitković (predsjednica povjerenstva), Magdalena Lupi Alvir i dr. sc. Mario Kovač.


Na Javni poziv za Nagradu za dramsku djelo „Marin Držić” za 2017. godinu prijavljena su 62 dramska teksta iz cijele Hrvatske, pa čak i dijaspore, pri čemu su brojčano dominirali/e autori/ce iz Dalmacije. Osim nagrađenih naslova, Povjerenstvo preporuča i ukazuje na još pet naslova koji svojim kvalitetama zaslužuju da ih se iščita kao potencijalna uprizorenja. To su drame „Aleks“ Bojana Brajčića, „Radiona“ Marije Dukić, „Venecijanski meštar u zatvoru iliti pržunu” Sanje Ivić, „Polarna tuga” Kristine Kegljen te „Marta i sedam strahova” Ivane Vuković.


Nagrada za dramsko djelo „Marin Držić“ dodjeljuje se pod ovim imenom od 1991. godine s ciljem poticanja hrvatskoga dramskog stvaralaštva. Svečana dodjela Nagrade „Marin Držić“ tradicionalno će se održati na otvorenju Festivala hrvatske drame „Marulićevi dani“ u Splitu 21. travnja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –