Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 01.12.2020.

Goranovo proljeće raspisuje natječaj 'Goran za mlade pjesnike'
Održava se
01.-31.12.2020.

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, Goranovo proljeće raspisuje natječaj za nagradu "Goran za mlade pjesnike".
 
Uvjeti natječaja:
 
1. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.
 
2. Na natječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta.
 
3. Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja. 
 
4. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa. 
 
5. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu "Goran za mlade pjesnike". Nagrađeni rukopis biti će objavljen u obliku knjige, u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić. 
 
6. Osim nagrađenog autora/ice, sudionici se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.
 
7. Rok za slanje pjesama je 31. prosinca 2020.
 
8. Rukopise s naznakom „za nagradu: Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr  

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –