Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

goranovo proljeće ×

Najava • 04.06.2021.

58. Goranovo proljeće u Zagrebu i Rijeci

Goranovo proljeće ove se godine održava po 58. put. Nakon što su 21. ožujka u Lukovdolu dodijeljene nagrade Ivan Goran Kovačić, Goranovo proljeće nastavlja s bogatim festivalskim programom. Između 4. i 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci ugostit će sedam europskih i osamnaest domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.
Vijest • 15.03.2021.

Nagrada Ivan Goran Kovačić Evelini Rudan, a Goran za mlade pjesnike Vidi Sever

Evelina Rudan dobitnica je Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu. Dodijeljena joj je za zbirku 'Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)' u sklopu 58. Goranovog proljeća. Dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike je Vida Sever za rukopis 'Suho mjesto'.
Najava • 08.03.2021.

Predstavljanje finalista nagrade Ivan Goran Kovačić

Uoči proglašenja dobitnice ili dobitnika Nagrade Ivan Goran Kovačić, koje je najavljeno za 15. ožujka 2021., finalistice i finalisti nagrade, Alen Brlek, Stipe Grgas, Marijana Radmilović, Evelina Rudan i Nada Topić, bit će predstavljeni serijom online razgovora koje će moderirati Sanja Baković.
Vijest • 25.02.2021.

Finalisti 2. Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu

Žiri Nagrade Ivan Goran Kovačić imao je težak zadatak između stotinjak pristiglih naslova iz dvogodišnje hrvatske pjesničke produkcije izabrati pet finalista. Oni su Alen Brlek, Stipe Grgas, Marijana Radmilović, Evelina Rudan i Nada Topić, a pobjednik/ca će biti proglašen/a 15. ožujka, uoči početka Goranovog proljeća.
Vijest • 01.12.2020.

Goranovo proljeće raspisuje natječaj 'Goran za mlade pjesnike'

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, Goranovo proljeće raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'.
Vijest • 14.03.2019.

Najavljeno pedeset i šesto Goranovo proljeće - Martina Vidaić i Denis Ćosić dobitnici nagrada Ivana Gorana Kovačića

Pedeset i šesto Goranovo proljeće, naša najstarija i najznačajnija pjesnička manifestacija, održat će se od 20. do 23. ožujka 2019. godine u Zagrebu, Lukovdolu, Rijeci i Puli. Festival uz oživljavanje uspomene na lik i djelo pjesnika i partizanskog borca Ivana Gorana Kovačića, donosi izravan kontakt s aktualnom, vrijednom poezijom iz Hrvatske i svijeta.
Vijest • 03.12.2018.

Goranovo proljeće raspisalo natječaj za mlade pjesnike

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika Goranovo proljeće raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici do 30-te godine starosti, koji nisu objavili knjigu poezije. Rok za slanje pjesama je 31. prosinac 2018.