Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

goranovo proljeće ×

Najava • 03.06.2022.

59. Goranovo proljeće u Zagrebu i Rijeci

Goranovo proljeće ove se godine održava od 3. do 5. lipnja u Zagrebu i Rijeci. Nakon što su 21. ožujka u Lukovdolu dodijeljene nagrade Goranov vijenac i Goran za mlade pjesnike, Goranovo proljeće nastavlja s bogatim festivalskim programom u okiru kojeg gostuje trinaest svjetskih i sedam domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.
Vijest • 10.03.2022.

Dobitnica Goranovog vijenca je Vesna Biga, a Gorana za mlade pjesnike Patrik Gregurec

Dobitnica Goranovog vijenca za ukupan doprinos pjesničkoj umjetnosti je pjesnikinja Vesna Biga, a Gorana za mlade pjesnike dobio je Patrik Gregurec za pjesnički pod naslovom 'Špaga'. Nagrade će im biti dodijeljene 21. 3. u Domu kulture u Lukovdolu, rodnom mjestu Ivana Gorana Kovačića.
Najava • 04.06.2021.

58. Goranovo proljeće u Zagrebu i Rijeci

Goranovo proljeće ove se godine održava po 58. put. Nakon što su 21. ožujka u Lukovdolu dodijeljene nagrade Ivan Goran Kovačić, Goranovo proljeće nastavlja s bogatim festivalskim programom. Između 4. i 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci ugostit će sedam europskih i osamnaest domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.
Vijest • 15.03.2021.

Nagrada Ivan Goran Kovačić Evelini Rudan, a Goran za mlade pjesnike Vidi Sever

Evelina Rudan dobitnica je Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu. Dodijeljena joj je za zbirku 'Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)' u sklopu 58. Goranovog proljeća. Dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike je Vida Sever za rukopis 'Suho mjesto'.
Najava • 08.03.2021.

Predstavljanje finalista nagrade Ivan Goran Kovačić

Uoči proglašenja dobitnice ili dobitnika Nagrade Ivan Goran Kovačić, koje je najavljeno za 15. ožujka 2021., finalistice i finalisti nagrade, Alen Brlek, Stipe Grgas, Marijana Radmilović, Evelina Rudan i Nada Topić, bit će predstavljeni serijom online razgovora koje će moderirati Sanja Baković.
Vijest • 10.03.2020.

Goranov vijenac Miroslavu Mićanoviću, a Goran za mlade pjesnike Tomislavu Augustinčiću

Goranov vijenac, nagrada za cjelokupni pjesnički opus i ukupan doprinos hrvatskoj književnosti ove godine pripala je Miroslavu Mićanoviću, a nagrada Goran za mlade pjesnike dodijeljena je Tomislavu Augustinčiću za rukopis 'Ipak, zora'. Nagrada će im biti dodijeljena u subotu 21. ožujka u Domu kulture Lukovdol.
Vijest • 14.03.2019.

Najavljeno pedeset i šesto Goranovo proljeće - Martina Vidaić i Denis Ćosić dobitnici nagrada Ivana Gorana Kovačića

Pedeset i šesto Goranovo proljeće, naša najstarija i najznačajnija pjesnička manifestacija, održat će se od 20. do 23. ožujka 2019. godine u Zagrebu, Lukovdolu, Rijeci i Puli. Festival uz oživljavanje uspomene na lik i djelo pjesnika i partizanskog borca Ivana Gorana Kovačića, donosi izravan kontakt s aktualnom, vrijednom poezijom iz Hrvatske i svijeta.