Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

goranovo proljeće ×

Vijest • 05.12.2022.

Raspisan natječaj 'Goran za mlade pjesnike' 2022.

Goranovo proljeće tradicionalno raspisuje natječaj 'Goran za mlade pjesnike' nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.
Najava • 03.06.2022.

59. Goranovo proljeće u Zagrebu i Rijeci

Goranovo proljeće ove se godine održava od 3. do 5. lipnja u Zagrebu i Rijeci. Nakon što su 21. ožujka u Lukovdolu dodijeljene nagrade Goranov vijenac i Goran za mlade pjesnike, Goranovo proljeće nastavlja s bogatim festivalskim programom u okiru kojeg gostuje trinaest svjetskih i sedam domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.
Vijest • 10.03.2022.

Dobitnica Goranovog vijenca je Vesna Biga, a Gorana za mlade pjesnike Patrik Gregurec

Dobitnica Goranovog vijenca za ukupan doprinos pjesničkoj umjetnosti je pjesnikinja Vesna Biga, a Gorana za mlade pjesnike dobio je Patrik Gregurec za pjesnički pod naslovom 'Špaga'. Nagrade će im biti dodijeljene 21. 3. u Domu kulture u Lukovdolu, rodnom mjestu Ivana Gorana Kovačića.
Najava • 04.06.2021.

58. Goranovo proljeće u Zagrebu i Rijeci

Goranovo proljeće ove se godine održava po 58. put. Nakon što su 21. ožujka u Lukovdolu dodijeljene nagrade Ivan Goran Kovačić, Goranovo proljeće nastavlja s bogatim festivalskim programom. Između 4. i 6. lipnja u Zagrebu i Rijeci ugostit će sedam europskih i osamnaest domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.
Vijest • 15.03.2021.

Nagrada Ivan Goran Kovačić Evelini Rudan, a Goran za mlade pjesnike Vidi Sever

Evelina Rudan dobitnica je Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu. Dodijeljena joj je za zbirku 'Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)' u sklopu 58. Goranovog proljeća. Dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike je Vida Sever za rukopis 'Suho mjesto'.
Najava • 18.03.2020.

57. Goranovo proljeće – u fokusu pjesništvo turskog jezika

Goranovo proljeće održat će se u skraćenom obliku, u subotu 21. ožujka u Domu kulture Lukovdol dodijelit će se nagrade Goranov vijenac i Goran za mlade pjesnike, a u 20 sati u Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Frankopanskoj 22 u Zagrebu bit će organiziran pjesnički maraton s domaćim pjesnikinjama i pjesnicima te glazbenim programom.
Vijest • 02.12.2019.

Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, Goranovo Proljeće raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici do 30. godine, koji nisu objavili knjigu poezije. Rok za slanje pjesama je 31. prosinac 2019.