Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.05.2019.

Gostovanje slovenskih pisaca i ilustratora u Hrvatskoj: Jana Bauer, Ida Mlakar, Ana Košir i Zarja Menart
Održava se
29.05.-01.06.2019.

Nakladnička kuća Ibis grafika iz Zagreba najavljuje početak književne manifestacije „Naša mala knjižnica u gostima“ u sklopu koje u Hrvatsku dolaze trenutno najbolje slovenske spisateljice i ilustratorice za djecu: Jana Bauer, Ida Mlakar, Ana Košir i Zarja Menart. 

Manifestacija „Naša mala knjižnica u gostima“ traje od 29. svibnja do 1. lipnja 2019. te je posvećena promociji autora i ilustratora čija su ostvarenja uvrštena u međunarodni projekt Naša mala knjižnica. Predviđen je posjet učenicima osnovnih škola iz Buzeta, Siska i Murskog Središća koji su uključeni u projekt poticanja čitanja, te susret s djecom korisnicima Prihvatilišta za tražitelje azila u Kutini za koje je pripremljen poseban program.

Projektom „Naša mala knjižnica“ djeci se žele približiti nova, kvalitetna izdanja te pridonijeti popularizaciji čitanja i promociji vrhunskih stranih i domaćih autora i ilustratora. Čitanje može biti zabavno i zanimljivo, o čemu svjedoči gotovo 2.000 učenika u više od 50-ak osnovnih škola i knjižnica diljem Hrvatske koji su tijekom cijele školske godine aktivno sudjelovali u čitanju i aktivnostima koje su organizirane u sklopu projekta.

U projektu su osim Hrvatske, predstavljene još dvije države: Slovenija i Litva. Slovenija je predstavljena s tri naslova: „Strašna vila i divlja zima“ Jane Bauer, „Čarabaralo“ Ide Mlakar i „Kako je Oskar postao detektiv“ Andreja Rozmana Roze, a Litva se predstavila s knjigama „Lijenozemska“ Kestutisa Kasparavičiusa i „Priče iz legla buha“ Gendrutisa Morkunasa. Hrvatski predstavnik u projektu je knjiga „O zecu koji se volio smijati“ Grigora Viteza. Knjiga je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, a ilustrirao ju je nagrađivani slovenski ilustrator Peter Škerl.

Raspored gostovanja

Srijeda, 29.5., u 12.00 sati
Osnovna škola „Vazmoslav Gržalja“ Buzet 
Ul. II. istarske brigade 22, 52420 Buzet
Gostuju: Jana Bauer i Ana Košir
 
Četvrtak, 30.5., u 11.30 sati
Osnovna škola Viktorovac
Aleja narodnih heroja 2, 4400 Sisak
Gostuju: Jana Bauer i Ana Košir
 
Petak, 31.5., u 12.00 sati
Osnovna škola Mursko Središće
Ulica Vladimira Nazora 22, 40315 Mursko Središće
Gostuju: Ida Mlakar i Zarja Menart
 
Subota, 1.6., u 10.30 sati
Prihvatilište za tražitelje azila Kutina
Sisačka ulica 3, 44320 Kutina
Gostuju: Ida Mlakar i Zarja Menart

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –