Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 03.06.2022.

Pričozemska - prva dječja knjižara u Zagrebu

Pričozemska

"Pričozemska", prva dječja knjižara u Zagrebu, nakon mjesec dana uhodavanja sada i službeno otvara svoja vrata! Nakon gotovo trideset godina u izdavaštvu, Ibis grafika proširila je polje djelovanja. Na Ravnicama, na platou skrivenom među stambenim zgradama, otvorila je "Pričozemsku“, u kojoj se uz naslove Ibis grafike mogu pronaći i birani naslovi ostalih izdavača, pri čemu je naglasak stavljen na kvalitetnu modernu dječju književnost i nagrađivane autore i ilustratore.

U petak, 3. lipnja 2022., od 18:00 sati dobrodošli ste na proslavu povodom otvorenja najveselijeg mjesta u gradu, za vas je pripremljen program kojeg svi znate i volite, no ovaj put u malo prilagođenom izdanju.

Tko sve stiže na plato ispred knjižare? Stiže Jelena Pervan i čitat će slikovnicu Andreje Peklar "Tisuću ptica". Osim zalogaja palačinke za male, bit će zalogaja i za velike! Uz Jelenu, posjetitelje će dočekati i autori Iva Bezinović-Haydon i Krešimir Krnic te ilustratorica Ana Vujasić, koji će dijeliti svoje potpise, ilustracije i mudrosti iz života!

Posjetitelje čekaju i gosti iznenađenja!
 

.

Što se sve nalazi u knjižari?

U ponudi knjižare nalaze se slikovnice i edukativne igračke, didaktičke igre hrvatskih proizvođača i dizajnera, kao i brojne sitnice za kreativne poklone. S izoliranim kutkom za čitanje i dječjim stolovima koji pozivaju na crtanje, to je mjesto za čitanje, učenje i druženje.

Pričaonice

Već je sada, nepunih mjesec dana od otvaranja, „Pričozemska“ popularna među djecom iz susjedstva, koja su svakodnevni gosti i redovito prelistaju svaku novu slikovnicu čim stigne na police. Budući da se dobar glas daleko čuje, na čitaonice, radionice i igraonice u dječju knjižaru polako pristižu djeca iz cijelog grada.

Najmanje jedanput tjedno „Pričozemska“ se pretvara u glasno mjesto, prepuno smijeha, zabave i nezaustavljivih dječjih pitanja, gdje svima postaje jasno da se u slikovnicama skrivaju najljepši svjetovi, kao i da kroz čitanje rastemo. Čak i ako mislimo da smo posve odrasli.

Kako do Pričozemske?

Knjižara se nalazi u Radauševoj ulici, na platou u centru zagrebačkih Ravnica, pokraj Knjižnice August Cesarec. Najbliža tramvajska stanica je Hondlova na Maksimirskoj ulici, a nekoliko minuta duža šetnja će biti s okretišta Borongaj. Ukoliko dolazite automobilom, parking ćete pronaći u neposrednoj blizini na nekom od besplatnih parkirališta.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –