Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.10.2009.

Gradska knjižnica Umag : Književna večer s Marinkom Koščecom
Održava se
17.10.2009.

'Mjesec hrvatske knjige' u Gradskoj knjižnici Umag započinje u subotu 17. listopada 2009. u 20.00 sati, gostovanjem Marinka Koščeca, jednog od najproduktivnijih a pri tome najnekomercijalnijih pisaca srednje generacije.

S Koščecom će se razgovarati o njegovom posljednjom romanu "Centimetar od sreće" (Profil, 2008), suvremenoj hrvatskoj i francuskoj književnosti, o Houellebecqu i negativnoj utopiji...

Marinko Koščec, jedan od najproduktivnijih a pri tome najnekomercijalnijih pisaca srednje generacije, autor je pet romana: "Otok pod morem" (1999), "Netko drugi" (2001), "Wonderland" (2003), "To malo pijeska na dlanu" (2005) i "Centimetar od  sreće" (2008). Prevoditelj je Michela Houellebecqa i autor knjige o njemu.

Britkost i analitičnost bez oklijevanja, glavne su karakteristike pisma našeg autora, a tranzicija – što shvaćena kao sam život sa svojim oblačenjima i razvedravanjima, što u društveno-političkom smislu – omiljeno mu je polje kritičke raspojasanosti. Ali, ne bojte se, sve je začinjeno humorom, intrigantnim i, treba li reći, crnim.

Dobrodošli!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –