Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 20.10.2006.

Guy Gavriel Kay na turneji po Hrvatskoj
Održava se
23.10.2006.

Sljedeći će tjedan Hrvatsku posjetiti renomirani kanadski pisac Guy Gavriel Kay, jedan od najutjecajnijih suvremenih pisaca povijesne fantastike, koji će tom prigodom promovirati hrvatsko izdanje svog romana «Stablo ljeta» , prvog dijela trilogije Fionavarska tapiserija.

U organizaciji Algoritma, Kay će u Hrvatskoj boraviti četiri dana a knjigu će predstaviti u čak tri hrvatska grada: Zagrebu, Osijeku i Varaždinu, gdje će se družiti sa obožavateljima svojih djela, te davati intervjue novinarima.

Raspored gostovanja:

ZAGREB
23.10. 2006., ponedjeljak, Hotel Dubrovnik, dvorana BAN 1, Gajeva 1, otvorena promocija s početkom u 20:00 sati
24.10. 2006., utorak, Algoritam Bookshop, Gajeva1, potpisivanje knjige s početkom od 13:00 do 15:00 sati
VARAŽDIN
24. 10.2006., utorak, Algoritam Bookshop, Ivana Kukuljevića 7, otvorena promocija s početkom u 18:00 sati
OSIJEK
25.10. 2006., srijeda, Gradska kavana, Trg slobode 7, otvorena promocija s početkom u 18:30 sati

Guy Gavriel Kay jedan je od najvažnijih suvremenih pisaca povijesne fantastike. Rođen u Kanadi 1954. godine, autor je deset knjiga, fantasy i povijesne tematike, koje su svjetski bestseleri, prevedeni na više od dvadeset jezika. Iako je planirao postati pravnikom, Kay piscem postaje gotovo slučajno, nakon što ga je Christopher Tolkien, sin slavnog JRR Tolkiena, kao mladog studenta filozofije, angažirao na radu uređivanja i dopunjavanja rukopisa “The Simarillion”. Iako je nakon toga diplomirao pravo, Kay ubrzo piše svoj prvi roman “Stablo ljeta”, izvornog naslova “The Summer tree”. Knjiga je prvi puta objavljena 1984. godine i odmah biva nominirana za SF Book Club nagradu za knjigu godine.

Priča o petero kanadskih studenata koje, tijekom sveučilišnog predavanja, Loren Srebrenplašti odvodi sa Zemlje do srca prvog od svih svjetova – Fionavara, kako bi ispunili svoju ulogu u epskom konfliktu Dobra i Zla protiv Maugrima Rasplitača i njegovih slugu Tame, zarobila je odmah srca obožavatelja fantasy književnosti i objavila svijetu novo veliko ime tog žanra.

Drugi i treći dio trilogije Fionavarska tapiserija, “Lutajući plam” i “Najtamnija cesta”, objavljeni su već 1986. godine, a “Lutajući plam” osvojio je književnu nagradu Aurora 1987. godine. U svojoj kultnoj trilogiji Fionavarska tapiserija Kay je bio blizak s mističnošću i čarolijom fantazija, a izvore je, kako je sam rekao, našao u nordijskim, keltskim i indijanskim mitovima i tradicijama, te ih skupio u jedinstveni svijet nazvan Fionavar. Zakoračite i vi u neponovljivi, čaroban svijet Fionavara, nakon kojeg ćete stvari oko sebe početi gledati drugim očima.

Nakladnik Algoritam romanom “Stablo ljeta” nastavlja s dobrom tradicijom objavljivanja djela ovog klasika povijesne fantastike - do sada je objavio čak šest romana Guyja Gavriela Kayja: “Posljednju svjetlost sunca”, “Pjesmu za Arbonnu”, “Gospodara careva”, “Odjedriti u sarant”, “Lavove Al- Rassana” i “Tiganu”.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –