Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 09.12.2005.

Alisa i Vivaldijeva Četiri godišnja doba u Algoritmu
Održava se
10.12.2005.

Ovaj vikend u Algoritmovim knjižarama održati će se predstavljanje nove glazbene igre "Alisa i Vivaldijeva Četiri godišnja doba" u izdanju Bulaja naklade, nastale na temelju dva predloška iz svjetske kulturne baštine: na najpoznatijem djelu slavnog venecijanskog baroknog skladatelja Antonija Vivaldija i na knjizi "Alisa u zemlji čudesa" Lewisa Carrolla. Uz ovo, biti će predstavljena i ostala interaktivna izdanja Bulaja naklade.

Ove subote u Algoritmu u Gajevoj (11-16 sati) i ove nedjelje u Algoritmu u King Crossu (16-20 sati) Bulaja naklada predstaviti će svoju novu glazbenu igrica "Alisa i Vivaldijeva Četiri godišnja doba", kao i ostala svoja interaktivna izdanja, CD-ove "Orašar" i "Priče iz davnine". Svi zainteresirani moći će se uz računalo i stručno vodstvo "demonstratora" upoznati sa ovim jedinstvenim i među djecom omiljenim interaktvinim izdanjima.

Uz to, svaki kupac CD-ROM izdanja dobiti će prigodni poklon - glazbeni CD po izboru! (Čajkovski ili Vivaldi). A doći će i Alisa i Bijeli zec! To još nije sve - Algoritam će u vrijeme predstavljanja ponuditi i specijalni popust.

CD-ROM "Alisa i Vivaldijeva Četiri godišnja doba" nastavak je glazbene igre "Orašar" odnosno drugi od tri CD-a iz serije "Interaktivni klasici". Sastoji se od 12 različitih igara i brojnih dodatnih sadržaja, a temelji se na dva predloška iz svjetske kulturne baštine: na najpoznatijem djelu slavnog venecijanskog baroknog skladatelja Antonija Vivaldija i na knjizi "Alisa u zemlji čudesa" Lewisa Carrolla.

Autori animacije i producenti su Polina i Mirek Nisenbaum i Sabina Hahn, rusko-američki animatori i programeri koji su za naš proslavljeni multimedijalni projekt "Priče iz davnine" napravili interaktivni animirani film "Jagor". CD je nastao u suradnji s glazbenicima iz Moskve i St. Peterburga, te sa skladateljem i producentom Igorom Tkachenkom, koji je ujedno i autor glazbe za "Jagora" te narator u engleskoj verziji tog crtića.

Engleski original, CD-ROM "Alice in Vivaldi's For Seasons" je nedavno dobio nagradu Excellence Prize na prestižnom festivalu Japan Media Arts Festival u Tokiju. Originalna engleska "Alisa" je dobila je izvanredne recenzije u američkom tisku - nahvalio ju je i New York Times!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –