Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Priče iz davnine ×

Najava • 22.03.2017.

Predstavljanje 'Priča iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić, s ilustracijama Krste Hegedušića

Predstavljanje 'Priča iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić, s javnosti nepoznatim ilustracijama Krste Hegedušića, održat će se u srijedu 22. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Vinko Brešić, Branislav Glumac i Vedran Mlikota.
Najava • 04.02.2016.

Odrastanje u šumi striborovoj : 100 godina Priča iz davnine Ivane Brlić Mažuranić

Povodom stogodišnjice od prvoga objavljivanja 'Priča iz davnine' Ivane Brlić Mažuranić (Matica hrvatska, 1916.) u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora otvorit će se izložba ilustracija i lutaka dviju značajnih umjetnica, majke i kćeri, Cvijete Job i Vesne Balabanić.
Vijest • 11.12.2014.

Priče iz davnine Ivane Brlić Mažuranić u zvučnom formatu

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim pokrenula je projekt prilagodbe obaveznih lektirnih naslova za učenike osnovne škole s disleksijom, slijepe i druge učenike koje ne mogu čitati standardni tisak. Prvi prilagođeni naslov su 'Priče iz davnine' Ivane Brlić Mažuranić, dostupne u zvučnom MP3 i DAISY formatu.
Najava • 17.09.2008.

Predstavljanje novih izdanja Ivane Brlić Mažuranić

Društvo hrvatskih književnika predstavit će na svojoj tribini u srijedu, 17. rujna 2008. u 12 sati nova izdanja kultnih knjiga Ivane Brlić-Mažuranić - kojim se istodobno otvara novi lektirni projekt i obilježava 70. godišnjica od smrti Ivane Brlić Mažuranić. Na tribini će sudjelovati voditeljica Hrvatskoga centra za dječju knjigu Ranka Javor, književnik Ludwig Bauer, ilustrator Zdenko Bašić i...
Vijest • 18.12.2006.

Regoč u Hollywoodu

Animirana bajka "Regoč", autorice Helene Bulaja, iz proslavljenog međunarodnog multimedijskog projekta "Priče iz davnine", Bulaja naklade, uvrštena je u konkurenciju trinaestog "International Family Film Festivala" u Hollywoodu. "Regoč" je uvršten u kategoriju stranih kratkih filmova, zajedno s još četiri filma iz Kanade, Australije i Velike Britanije - dakle kao jedini film izvan engleskog govornog...