Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 18.12.2006.

Regoč u Hollywoodu
Održava se
01.01.1901.

Animirana bajka "Regoč", autorice Helene Bulaja, iz proslavljenog međunarodnog multimedijskog projekta "Priče iz davnine", Bulaja naklade, uvrštena je u konkurenciju trinaestog "International Family Film Festivala" u Hollywoodu. "Regoč" je uvršten u kategoriju stranih kratkih filmova, zajedno s još četiri filma iz Kanade, Australije i Velike Britanije - dakle kao jedini film izvan engleskog govornog područja.

Festival se održava od 1-4. veljače 2007. u kinu "Charlie Chaplin" u glasovitim studijima Raleigh. Misija mu je prikazati i promovirati "filmove prikladne za sve uzraste koji obrazuju i prenose pozitivne životne vrijednosti". Ukupno će na festivalu biti prikazano četrdesetak filmova iz 12 zemalja.

IFFF postoji od 1994. godine, prvi je festival specijaliziran za obiteljske filmove, te je tijekom proteklih 12 godina postao poznat kao glavno mjesto susreta producenata i kreativaca zainteresiranih za obiteljski film. Ove se godine zbog velikog interesa vezanog uz žanr obiteljskih filmova preselio iz grada Santa Clarita Valley u Kaliforniji u Hollywood.

Festival posebnu pažnju pridaje animaciji, te dodjeljuje poznatu nagradu "Friz Award", koju su od pokretanja festivala do danas dobili velikani animacije kao što su autor Zekoslava Mrkve, Tweetyja, mačka Silvestera i Brzog Gonzalesa slavni Isadore 'Friz' Freleng - po kojem je nagrada kasnije nazvana, zatim Joseph Barbera, Chuck Jones. Charles Schultz, Roy E. Disney, autori "Shreka" Andrew Adamson, Kelly Ashbury i Conrad Vernon, i drugi.

Animirani film "Regoč" posljednji je od ukupno osam animiranih filmova i interaktivnih slikovnica iz projekta "Priče iz davnine". Projekt i filmovi koji ga čine do sada su, od 2002. godine do danas, uspješno predstavljeni ili nagrađeni na tridesetak međunarodnih festivala novih medija i animiranog filma, između ostaloga i na onima najvažnijima (FlashForward San Francisco, Annecy, Ottawa, Seul...). "Regoč" je početkom prosinca, zajedno s još tri animirana filma ("Jagor", "Ribar Palunko" i "Neva"), objavljen na CD-ROM-u "Priče iz davnine - II. dio", na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –