Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.03.2017.

Predstavljanje 'Priča iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić, s ilustracijama Krste Hegedušića
Održava se
22.03.2017. u 19:30h

Predstavljanje najčitanije hrvatske knjige "Priče iz davnine" Ivane Brlić-Mažuranić, s javnosti nepoznatim ilustracijama Krste Hegedušića, održat će se u srijedu 22. ožujka u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Knjigu će predstaviti: Vinko Brešić, Branislav Glumac i Vedran Mlikota.


Prvo je "Šegrtom Hlapićem" osvojila domovinu, a onda "Pričama iz davnine i svijet". U tome su joj pomagali i slikari, jer je Ivani bilo silno važno da joj likovi dobiju prepoznatljiv izgled. Nema iole važnije slikarice ili slikara koji se nije okušao u ilustracijama ovih dviju slavnih knjiga. Sve do danas nije se znalo da je među prvima bio i šesnaestogodišnji Krsto Hegedušić. Njegova nepoznata crtanka napokon se objavljuje nakon sto godina zaborava i sto i jedne godine od prvoga izdanja najpopularnije hrvatske knjige (Matica hrvatska, 1916.)

Ivana Brlić Mažuranić

Priče iz davnine

  • V.B.Z. 03/2017.
  • 268 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533048970
  • Cijena 119.00 kn

Nema iole važnije slikarice ili slikara koji se nije okušao u ilustracijama ovih slavnih knjiga. o, sve do danas nije se znalo da je među prvima bio i šesnaestogodišnji Krsto Hegedušić. Njegova nepoznata crtanka napokon se objavljuje nakon više od sto godina zaborava i sto i jedne godine od prvoga izdanja 'Priča iz davnine' (Matica hrvatska, 1916.)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –