Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

ivana brlić mažuranić ×

Najava • 08.03.2023.

Izložba Velikanke – znane i neznane u NSK

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u srijedu 8. ožujka otvara izložbu 'Velikanke – znane i neznane', kojom u povodu Međunarodnog dana žena odaje počast hrabrosti, inteligenciji, kreativnosti i predanosti znamenitih žena koje su obilježile hrvatsku kulturnu baštinu. Izložba prikazuje život i djelo čak osam značajnih književnica te likovnih i glazbenih umjetnica.
Najava • 22.03.2017.

Predstavljanje 'Priča iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić, s ilustracijama Krste Hegedušića

Predstavljanje 'Priča iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić, s javnosti nepoznatim ilustracijama Krste Hegedušića, održat će se u srijedu 22. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Vinko Brešić, Branislav Glumac i Vedran Mlikota.
Najava • 04.02.2016.

Odrastanje u šumi striborovoj : 100 godina Priča iz davnine Ivane Brlić Mažuranić

Povodom stogodišnjice od prvoga objavljivanja 'Priča iz davnine' Ivane Brlić Mažuranić (Matica hrvatska, 1916.) u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora otvorit će se izložba ilustracija i lutaka dviju značajnih umjetnica, majke i kćeri, Cvijete Job i Vesne Balabanić.
Najava • 17.09.2008.

Predstavljanje novih izdanja Ivane Brlić Mažuranić

Društvo hrvatskih književnika predstavit će na svojoj tribini u srijedu, 17. rujna 2008. u 12 sati nova izdanja kultnih knjiga Ivane Brlić-Mažuranić - kojim se istodobno otvara novi lektirni projekt i obilježava 70. godišnjica od smrti Ivane Brlić Mažuranić. Na tribini će sudjelovati voditeljica Hrvatskoga centra za dječju knjigu Ranka Javor, književnik Ludwig Bauer, ilustrator Zdenko Bašić i...