Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 16.09.2008.

Predstavljanje novih izdanja Ivane Brlić Mažuranić
Održava se
17.09.2008.

Društvo hrvatskih književnika predstavit će na svojoj tribini u srijedu, 17. rujna 2008. u 12 sati nova izdanja kultnih knjiga Ivane Brlić-Mažuranić - kojim se istodobno otvara novi lektirni projekt i obilježava 70. godišnjica od smrti Ivane Brlić Mažuranić.

Književno, likovno i metodički presvučena kanonska djela «Čudnovate zgode šegrta Hlapića» i «Priče iz davnine», bit će tema nastupa eminentnih stručnjaka: voditeljice Hrvatskoga centra za dječju knjigu Ranke Javor, književnika Ludwiga Bauera, ilustratora Zdenka Bašića, urednice biblioteke dr. sc. Lidije Dujić te voditelja tribine, književnika Tita Bilopavlovića.

'Novi profil lektire' inicijativa je Školskoga odjela izdavačke kuće Profil International s ciljem stvaranja novoga ruha knjigama legendarnih hrvatskih i svjetskih autora. Sasvim drugačiji pristup obvezatnoj školskoj literaturi nude navedena djela Ivane Brlić-Mažuranić kao i već objavljena «Novela od Stanca» Marina Držića prilagođena suvremenome hrvatskom jeziku i proširena 'Lektirom +' koja donosi «Hrvatske pučke glume», uz planirana izdanja «Bajki» Hansa Christiana Andersena i Oscara Wildea, «Povjestice» Augusta Šenoe...

Atraktivnim ilustracijama hrvatski i svjetski klasici približeni su našem vremenu, napravljene su temeljite redakture i novi prijevodi tekstova, a sve je popraćeno Metodičkim praktikumom koji donosi razvrstan metodički materijal namijenjen baš svim sudionicima lektirne priče - i učenicima, i učiteljima, i roditeljima. Modernu obradu poznatih klasika prati i povoljna cijena knjiga (od 99 do 129 kn).

Tribina Društva hrvatskih književnika na Trgu bana Jelačića 7/I otvorit će ne samo vrata u zabavan i suvremeniji pristup školskoj lektiri, nego i predstaviti u širem kulturološkom smislu relevantno izdanje - a uz domjenak i prigodan popust za knjige moći će se razgledati i panoi s najpoznatijim izdanjima, ilustracijama i prijevodima ključnih djela Ivane Brlić-Mažuranić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –