Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 11.12.2014.

Priče iz davnine Ivane Brlić Mažuranić u zvučnom formatu

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim pokrenula je projekt prilagodbe obaveznih lektirnih naslova za učenike osnovne škole s disleksijom, slijepe i druge učenike koji ne mogu čitati standardni (crni) tisak.

Prvi prilagođeni naslov su "Priče iz davnine" Ivane Brlić Mažuranić. Knjiga je prilagođena u zvučnom MP3 i DAISY formatu te u elektroničkom obliku kao e-knjiga. U dodatku su i program AMIS koji služi za čitanje DAISY knjiga te recenzija djela.

Jezičnu i grafičku prilagodbu priredila je logoped Željka Butorac, stručni suradnik logoped u OŠ Marina Držića, recenziju Draženka Blaži, redovna profesorica na Odsjeku za logopediju Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a ilustracije koje su dio e-izdanja Danijel Deverić.  Urednica e-izdanja je Iva Ivanković. Zvučni zapis snimljen je u studiju Zaklade Čujem, vjerujem, vidim; interpretatorica teksta je Snježana Sabljak.

Glavni urednik izdanja je Mirko Hrkač, upravitelj Zaklade.

Izdanje je predstavljeno javnosti 10. prosinca 2014. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Moguće ga je naručiti putem internetskih stranica Zaklade, po cijeni od 80 kn.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –