Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 04.01.2006.

Priče iz davnine na festivalu bajki Fiabesque u Toskani
Održava se
07.01.2006.

Međunarodni multimedijski projekt "Priče iz davnine" ("Croatian Tales of Long Ago") predstaviti će se u subotu 7. siječnja 2006. na festivalu bajki Fiabesque u srednjovjekovnom gradu Peccioliju u Toskani, odnosno u - kako ga organizatori nazivaju - "gradu bajki"!

Festival se tradicionalno održava u božićno i novogodišnje vrijeme. Sastoji se od velikog broja različitih manifestacija vezanih uz bajke, kao što su ulične kazališne izvedbe, koncerti, filmski i animirani program i brojne radionice i prezentacije, uz gostovanja umjetnika sa svih kontinenata.

Autori projekta Helena i Zvonimir Bulaja iz Bulaja naklade sudjelovati će na konferenciji o ulozi bajke kao mediju prijenosa i difuzije baštine različitih kultura, koja se održava 7. siječnja 2006. u 17 sati. Na konferenciji sudjeluju i talijansko-američki animator Joshua Held, multimedijski umjetnik Antonio Glessi, te međunarodno uspješna talijanska produkcijska kuća Dreamlike Visions.
Kasnije istog dana, u 21 sat, u kinu Centro Polivalente u Peccoliju u okviru "Fiabesque Night of Cartoons" tim Bulaja naklade prikazati će i crtiće iz projekta "Priče iz davnine" - neke od njih i na talijanskom jeziku!

Nakon velikog uspjeha projekta "Priče iz davnine" iz 2004, kada je nagrađen na poznatom festivalu Lucca Comics&Games kao najbolji multimedijski projekt godine, javio se veliki interes za ovaj jedinstveni projekt i u Italiji, pa će se tijekom 2006. crtići i interaktivne slikovnice objaviti i na talijanskom jeziku.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –