Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.05.2007.

Hari Kunzru , C.K. Stead , Céline Curiol u Booksi
Održava se
16.05.2007.

U Booksi će tri dana uzastopno (16.,17. i 18.5.2007.) biti održane književne večeri na kojim će gostovati svjetski poznati i nagrađivani pisci koji su gosti ovogodišnjeg zagrebačkog sajma knjiga - Hari Kunzru, C.K. Stead, te književnica Céline Curiol. S njima će se u Booksi razgovarati o njihovim djelima, životu, planovima i svemu što vas bude zanimalo.

Oba gosta i gošća prevođeni su na hrvatski preko nekoliko puta stoga pripremite svoja pitanja i primjerke knjiga koje će vam ovi svjetski poznati i nagrađivani pisci rado i vlastoručno potpisati.

Booksa, 16.05.2007., 20:30
Književna večer - Hari Kunzru

Hari Kunzru (rođen 1969) objavio je romane «Impresionist» (2002.) i «Transmission» (2004.) te zbirku kratkih priča pod naslovom «Noise» (2005.). Uskoro mu izlazi roman pod naslovom «My Revolutions».

Djela su mu prevedena na dvadesetak jezika i za njih je dobio više nagrada, uključujući nagradu Somerset Maughm, nagradu Betty Trask koju dodjeljuje Society of Authors, nagradu John Llewellyn Rhys i nagradu British Book. Časopis Granta 2003. svrstao ga je među dvadeset najboljih britanskih romanopisaca mlađe generacije.

Booksa, 17.05.2007., 20:30
Književna večer - C.K. Stead

Christian Karlson Stead (Auckland, 1932.) stekao je međunarodnu reputaciju kao pjesnik, prozaik i književni kritičar.

Ovaj pisac već dobro poznat hrvatskoj čitateljskoj publici («Svi posjetitelji na obalu», «Makutu», «Srce nema ništa s tim, Katherine») dobitnik je nagrade Jessie Mackay za poeziju, nagrade Katherine Mansfield za kratku priču, nagrade Landfall, nagrade Kyng Lynn (Velika Britanija) za pjesništvo i većeg broja drugih nagrada.

Booksa, 18.05.2007., 20:30
Književna večer - Céline Curiol

Céline Curiol rođena je u Francuskoj 1975. godine. 1997. godine, nakon što je diplomirala strojarstvo i modernu književnost, Curiol se preselila u New York gdje radi kao free-lance novinarka za radio i novine. Radila je kao dopisnica francuske podružnice BBC World Service te Radio France. Njezini tekstovi objavljeni su u Liberation, jednoj od najvećih tiskovina u Francuskoj.

Curiol je živjela u Londonu i Buenos Airesu. Usredotočujući se na svakodnevicu i bolesti zapadnog društva, njezino djelo spaja psihološko istraživanje i poeziju, ironiju i dramu.

Njezin prvi roman, «Glas bez odziva» (Profil), objavljen je 2005. i dosad je preveden na deset jezika. Na zabavan i inteligentan način ovaj roman preispituje probleme ljubavnih veza modernog doba. U svom drugom romanu, «Permission», objavljenom u Francuskoj u siječnju ove godine, Curiol opisuje mehanizme unutar izmišljene međunarodne organizacije i istražuje ulogu fikcije i mašte.

Više:

Booksa

ZSK

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –