Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.06.2008.

Hari Kunzru u Ghetto clubu u Splitu
Održava se
13.06.2008.

U petak, 13. lipnja 2008. na drugom katu splitskog Ghetto cluba u Gostionici Utopia, s početkom u 21 sat, jedan od ponajboljih mladih britanskih romanopisaca Hari Kunzru predstaviti će svoj najnoviji roman "My Revolutions".

"My Revolutions" vraća nas u vrijeme kad je 'nešto' bilo u zraku i tjera čitatelja na pitanje što je to 'nešto' u stvari bilo. Kunzru nas vodi na put kroz lik Mikea Framea, pedesetogodišnjaka koji živi tihim, udobnim prigradskim životom sa svojom dugogodišnjom partnericom Mirandom. Uskoro otkrivamo da Mike Frame nije uopće onaj za koga se izdaje. Njegovo pravo ime je Chris Carver, radikal iz 60-tih koji je nakon niza pljački i bombaških napada na vrhuncu antiratnog pokreta u Velikoj Britaniji završio u ilegali. Nakon odmora na kontinentu Frameov život se počinje otplitati.

Hari Kunzru autor je romana "Impresionist" i "Transmission" te zbirke kratkih priča «Noise». Granta ga je 2003. proglasila jednim od najboljih mladih britanskih romanopisaca. Zamjenik je predsjednika engleskog PEN-a i član uredništva časopisa Mute. Zadnji roman "My Revolutions" u Velikoj Britanij objavio je nakladnik Hamish Hamilton, a u Americi Dutton.

Program se održava uz potporu Ureda z kulturu Grada Splita!
Službeni vinar ovog programa je VINARIJA KUTJEVO!

slijedi....

Petak, 27.06.2008.
Ghetto salon
2nd floor
Gostionica Utopia
Start: 21.00 satiknjiževno veče s Nikolom Petkovićem

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –