Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 09.06.2008.

London Underground u Zagrebu i Splitu
Održava se
11.06.2008.

Književni klub Booksa, u suradnji s knjižarom Utopia, klubom Mama, kinom Mosor i British Councilom, organizira predstavljanje kulturne scene istočnog Londona pod nazivom 'London Underground', koje će se se od 11. do 14. lipnja održavati na više lokacija u Zagrebu i Splitu.

Predstaviti će se šest umjetnika među kojima domaćoj publici već poznati Hari Kunzru, zatim Anja Kirschner, David Panos, Simon Worthington, Melanie Gilligan i Benedict Seymour. Njih šestoro samo su dio umjetničke zajednice okupljene oko časopisa 'Mute' iz londonskog East Enda koja aktivno djeluje u području književnosti, urbanizma, novih medija, filma i glazbe.

Program:

Booksa, Martićeva 14d, Zagreb
11.6. (srijeda) u 20 sati - Književna večer s Harijem Kunzruom na kojoj se predstavlja njegov zadnji roman ‘My Revolutions' o revolucionarnoj 1968.

Hari Kunzru autor je romana «Impresionist» i «Transmission» te zbirke kratkih priča Noise. Granta ga je 2003. proglasila jednim od najboljih mladih britanskih romanopisaca. Zamjenik je predsjednika engleskog PEN-a i član uredništva časopisa Mute. Zadnji roman My Revolutions u Velikoj Britaniji objavio je nakladnik Hamish Hamilton, a u Americi Dutton.

Kino Mosor, Zvonimirova 63, Zagreb
12.6. (četvrtak) u 20 sati - Projekcija filmova ‘Trail of the Spider' i ‘Polly II: A Plan for a Revolution in Docklands' Anje Kirschner i Davida Panosa

British Council, Ilica 12, Zagreb
12.6. (četvrtak) u 16 sati  - Književni razgovor s Harijem Kunzruom

Klub Mama, Preradovićeva 18, Zagreb,
13.6. (petak) od 10-17 sati - Radionica 'Print on Demand', vodi - Simon Worthington

- 20 sati - Predavanje ‘Nelagoda u obnovi gradova - o gradskoj obnovi i gentrifikaciji Londona' uz projekciju filmova ‘The Occupation' i ‘The London Particular' Benedicta Seymoura i Davida Panosa

Knjižara Utopia, Split
13.6. (petak) u 20 sati - Književna večer s Harijem Kunzruom

Booksa, 14.6. (subota) u 20 sat - Koncert elektropop benda Petit Mal (Benedict Seymour i Melanie Gilligan)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –