Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 25.10.2017.

Hrvatski nakladnici predstavljaju se na Sajmu knjiga u Beogradu 2017.
Održava se
22.-29.10.2017.

Sajam knjiga u Beogradu

U Beogradu se od 22. do 29. listopada 2017. održava 62. međunarodni sajam knjiga na kojem se predstavlja više od 450 izlagača iz Srbije i inozemstva, među kojima su i nakladnici iz Hrvatske.

Preko 20 hrvatskih nakladnika predstavit će svoja izdanja na hrvatskom nacionalnom štandu.

Kao i na nedavno održanom Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, i na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, na hrvatskom se štandu predstavljaju djela 11 suvremenih autorica i autora (Daša Drndić, Zoran Ferić, Miljenko Jergović, Damir Karakaš, Maša Kolanović, Kristian Novak, Sibila Petlevski, Marko Pogačar, Edo Popović, Olja Savičević Ivančević i Ivana Šojat), a sve putem HRT-ove emisije “Prekid programa zbog čitanja”.

Moto ovogodišnjeg sajma glasi "Ključ je u knjigama", umjesto pojedine zemlje "gost" je njemački jezik, a kroz program "Četiri zemlje jedan jezik" predstavit će se suvremeni autori iz Njemačke, Austrije, Švicarske i Lihtenštajna.

Najpoznatija gošća i glavna zvijezda ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga bit će dobitnica Nobelove nagrade za književnost 2009. godine Herta Müller.


62. Međunarodni beogradski sajam knjiga održava se na više od 30.000 m2 izložbenog prostora, na sajmu se premijerno predstavljaju brojna književna izdanja, održavaju tribine, predavanja i razgovori o književnosti i nakladništvu, obilježavaju značajne obljetnice...

– Hrvatski nakladnici na Sajmu knjiga u Beogradu 2017. –

Udruženi nakladnici iz Hrvatske na 62. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

U Beogradu je u 22. listopada otvoren 62. međunarodni sajam knjiga na kojem će se do 29. listopada predstaviti više od 450 domaćih i inozemnih izlagača, među kojima i preko 20 nakladnika iz Hrvatske.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –