Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: Ana Ðokić • 07.11.2015.

Istjerivanje opake živine u Epicentru teatarske čarolije

U petak, 6. studenoga u ambijentu Kazališnog epicentra u Zagrebu studenti glume Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba (Iva Šimić, Maruška Aras, Lucija Dujmović, Ognjen Milovanović, Boris Barukčić, Denis Bosak, Robert Španić, Pavle Matuško) pod redateljskom palicom  Lovre Krsnika, uz pomoć kostimografkinje (Slavica Motušić) izveli su iznimno nadahnuto, zaigrano i lucidno interpretirano čitanje dramskog teksta autorice Milice Lukšić "Istjerivanje opake živine".

U drami ove prerano preminule dramske spisateljice čiji je književni opus nažalost nedovoljno poznat široj javnosti, podjednako su uživali i glumci i mnogobrojna publika koja je s velikim zanimanjem pratila čitanje koje je započelo u haustoru zgrade, da bi se nastavilo u različitim prostorijama Kazališnog epicentra.

Tko je ta strašna Opaka živina koje se svi mi bojimo samo zato što je ne poznajemo? A tko su gnomovi, majmuni, ostarjeli zmajevi ili izletnici  kojima život protječe pred nosom samo kao crtani film? To su pitanja na koja Milica Lukšić odmah daje i odgovor postavljajući zrcalno sve navedene likove direktno preko puta - svih nas.

Koncertnim čitanjem "Istjerivanje opake živine", započeo je ciklus koncerata u D(ramskom) - duru u suorganizaciji Kazališnog Epicentra, Knjige u centru i Akademija dramskih umjetnosti iz Zagrebu, Splita i Osijeka. Čitanje se održalo u okviru Festivala PAZI, KNJIGA! koji traje do 14 studenoga 2015.
 

Prethodna Slijedeća

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –