Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.05.2012.

Izvanredna Bookvica : Nebojša Lujanović i Enver Kazaz
Održava se
11.05.2012.

U petak 11. svibnja 2012. u 21 sat, održat će se i jedna izvanredna Bookvica (u splitskom će se klubu Quasimodo) na kojoj će nastupiti splitski književnik bosanskih korijena, Nebojša Lujanović, te njegov gost Enver Kazaz, jedan od vodećih bosansko-hercegovačkih intelektualaca, sarajevski sveučilišni profesor, teoretičar, esejist i kolumnist.

Njih će dvojica, uz moderaciju voditeljice Bookvice, Patricije Vodopije, predstaviti Nebojšin najnoviji roman „Orgulje iz Waldsassena“ te razgovarati o intrigantnoj temi „književnost u raljama ideologije“.

Gosti Bookvice pokušat će odgovoriti na pitanja kao što su:

- Ima li šanse za društvo i kulturu bez nacionalizma u bivšim južnoslavenskim republikama?
- Nalazimo li se u nastavku rata mirnim sredstvima?
- Je li književnost nevina ili koketira s ideologijama?
- Je li umjetnik postao instrument tržišne ili nacionalne/nacionalističke politike?

Nebojša Lujanović rođen je 1981. godine u Novom Travniku (BiH). Živi u Splitu. Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti te sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autor je brojnih pripovijedaka, eseja, putopisa, književnik recenzija i znanstvenih radova. Radovi su mu objavljivani u domaćim i inozemnim književnim i stručnim časopisima.
Dosad je objavio sljedeća prozna djela: roman „Stakleno oko“ (Parnas, 2007.), zbirku priča „S pogrebnom povorkom nizbrdo“ (Algoritam, 2008.), roman „Godina svinje“ (Algoritam, 2010.) i roman „Orgulje iz Waldsassena“ (EPH-Liber, 2011.).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –