Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Portret • Piše: Fokus komunikacije • 18.07.2015.

John Green


John Green je američki pisac literature za mlade (tzv. Young Adult literatura), a poznat je i kao video bloger (s bratom Hankom, John je polovica Vlog-brothersa, jednog od najpopularnijih video-projekata na svijetu).

Nagrađivani je autor koji se može pohvaliti nagradama kao što su Printz Medal, Printz Honor i Edgar Award, a njegovi romani osvajaju vrhove s popisa bestselera New York Timesa. Dvaput se našao u finalu književne nagrade LA Timesa.John Green je američki pisac literature za mlade (tzv. Young Adult literatura), a poznat je i kao video bloger (s bratom Hankom, John je polovica Vlog-brothersa, jednog od najpopularnijih video-projekata na svijetu).


Što je John Green učinio drukčije od drugih? Likove je portretirao u svoj njihovoj tinejdžerskoj zbunjenosti i iracionalnosti, uključujući u svoje romane svakodnevne drame kroz koje prolaze svi klinci - prva prava ljubav, prijatelji koji nas obiljeze do kraja života, strah od odrastanja, neizvjesnost budućnosti, svjesnost da kroz glave mladih prolaze itekako duboke misli.

– Povezani sadržaj –

Portret • 16.03.2015.

Jelena Zlatar

– Pretraži sve članke –