Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Portret ×

Portret • 05.11.2015.

Jules Maigret - intuitivni voajer u službi pravde

Profesionalno smiren, gotovo čak rezigniran u svojoj hladnokrvnosti, no nikako ravnodušan, u sveopćoj ugođajnosti melankolije i pesimizma, Maigret filozofski promišlja ljudsku psihopatologiju uz uobičajeno pitanje - ne kako se zločin zbio ili tko ga je počinio, nego - zašto. Uglavnom, u Simenonovim trilerima štede se municija i benzin, no istrage su iako sredstvima ekonomične, mentalno zahtjevne.
Portret • 18.07.2015.

John Green

U Greenovim romanima likovi često nešto traže, možda i nesvjeani da traže same sebe. Ukratko, John Green je uspio zabilježiti nijanse nove generacije kao nijedan drugi suvremeni autor. Likove je portretirao u svoj njihovoj tinejdžerskoj zbunjenosti i iracionalnosti, uključujući u svoje romane svakodnevne drame kroz koje prolaze svi klinci i zato su mu čitatelji poklonili povjerenje, a top-liste prva mjesta.
Portret • 16.03.2015.

Jelena Zlatar

Jelena Zlatar rođena je 1982. godine u Zagrebu. Jezičnu gimnaziju u Zagrebu završila je 2000. godine nakon čega upisuje dvopredmetni studij sociologije i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.