Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 30.10.2017.

Još jedna je pala - Kristian Novak dobitnik je književne nagrade 'Fran Galović'

Kristian Novak

Ciganin, ali najljepši Novak Kristian

Nakon što je povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Fran Galović“ 2017. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta objavljenu između lipnja 2016. i lipnja 2017. godine od 52 knjige pristigle na natječaj odabralo 10 finalista, u završnom žiriranju pala je odluka - književnu nagradu “Fran Galović” ove je godine dobio Kristian Novak za roman “Ciganin, ali najljepši”

Nagradu “Mali Galović” za najbolji literarni rad osvojila je Lara Štajduhar iz Bjelovara za priču “Dobar grah”, drugo mjesto u konkurenciji za Malog Galovića osvojila je Nina Nemet, učenica OŠ Sveti Martin na Muri za pjesmu “Deda Tinček”, a treće Jelena Gojšić, koprivnička gimnazijalka, za prozno-pjesnički zapis “Netko”.
 

Opširnije: Drava.info

– Kristian Novak dobitnik književne nagrade 'Fran Galović' –

FOTO/VIDEO Dobitnik 'Frana Galovića': Znao sam da treba u knjigu staviti Šodericu i da će mi to donijeti nagradu | Drava.info

Književnom večeri u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' zaključena je 24. Galovićeva jesen, književna manifestacija koja svake jeseni u Podravini i Prigorju okuplja domaće i inozemne umjetnike pisane riječi, a potiče i stvaralaštvo mladih autora. Književnu nagradu "Fran Galović" ove je godine dobio Kristian Novak za roman "Ciganin, ali najljepši".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –