Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.02.2010.

Jutro poezije : Natječaj za najbolju neobjavljenu zbirku poezije u 2010. godini

Jutro Poezije raspisuje natječaj za pjesničke nagrade "Ružica Orešković", koja se dodjeljuje za prvu knjigu pjesama i "Josip Sever", za pjesničku knjigu godine.

U biblioteci "Jutro poezije" objavljeno je do danas dvadeset i pet naslova koje su napisali već afirmirani pjesnici ali i oni autori čije se najbolje knjige mogu očekivati tek u budućnosti. Spomenut ćemo samo neka od imena: Krajina, Buklijaš, Žagar, Katunarić, Burazer, Krmpotić, Ganza, Žitnik, Dedić, Paljetak, Župančić... 

Nagrada "Josip Sever" za 2010. godinu:

Dodjeljuje se u 2010. godini za neobjavljenu knjigu pjesama etabliranim imenima hrvatskog pjesništva (autor mora otprije imati barem jednu objavljenu zbirku poezije u bilo kojem nakladničkom obliku).

Nagrada se sastoji od:
- brončane plakete s likom Josipa Severa, rad kipara Davorina Žitnika Žita
- tiskanja knjige u biblioteci Jutra poezije (pedeset primjeraka gratis dobiva autor/ica) - novčane nagrade u iznosu dvije tisuće kuna (bruto).

Nagrada "Ružica Orešković" za 2010. godinu:

Dodjeljuje se u 2010. godini za neobjavljenu knjigu pjesama (prvijenac) neafirmiranim imenima hrvatskog pjesništva (autorima koji do isteka ovog natječaja nisu objavili niti jednu zbirku poezije u bilo kojem nakladničkom obliku).

Nagrada se sastoji od:
- brončane plakete s likom Ružice Orešković, rad kipara Davorina Žitnika Žita
- tiskanja knjige u biblioteci Jutra poezije (pedeset primjeraka gratis dobiva autor/ica) - novčane nagrade u iznosu tisuću kuna (bruto).

Propozicije natječaja:

Natječaj je otvoren od 1. ožujka 2010. do 1. kolovoza 2010. godine!
Na natječajima mogu sudjelovati samo članovi Jutra poezije ili koji će to postati zaključno s 01. kolovozom 2010.  Na natječaje se šalje cjelovit, neobjavljen pjesnički rukopis (u word dokumentu) napisan na hrvatskom jeziku. Uz rukopis zbirke obvezno je priložiti (u word dokumentu) i kratku biografiju autora / autorice. 

Adresa na koju se šalju rukopisi: natjecaj.jutro.poezije@gmail.com  – s obaveznom naznakom: „Za nagradu Josip Sever“  ili  s naznakom „Za nagradu Ružica Orešković“.

Rezultati natječaja biti će objavljeni 6. rujna 2010. godine na godišnjoj skupštini Jutra poezije, a nakon toga i u tiskanim i elektroničkim medijima, te na web stranici: www.jutropoezije.hr

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –