Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.09.2017.

Sanja Baković gostuje na tribini Jutro poezije
Održava se
09.09.2017. u 12h

Na tribini Jutro poezije gostuje Sanja Baković.

Tribina će se održati u subotu 9. rujna u 12 sati u okrilju stare zagrebačke krčme "Pod starim krovovima" (Basaričekova 9).

Voditelji i moderator je Robert Roklicer.


Sanja Baković rođena je u Splitu, 20. studenog 1976. godine. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Bolu na otoku Braču. Studij novinarstva završila je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Pjesme objavljivala u časopisima Quorum i Tema, čitala na Jutrima poezije, Kvirinovim susretima u Sisku, manifestaciji Croatia Rediviva u Selcima na Braču... Objavljena joj je zbirka poezije "Plovna mjesta" 2016. u izdanju Centra za kreativno pisanje u Zagrebu. Članica je  grupe pjesnikinja koja djeluje pod imenom G-rupa, pod mentorskim vodstvom Branka Čegeca. Radi kao PR stručnjakinja i novinarka. Pokrenula je projekt „Odvalimo se poezijom“, s ciljem promocije poezije među čitateljima.

Sanja Baković

Plovna mjesta

  • Centar za kreativno pisanje 06/2016.
  • 95 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538019074

Iako pulsira različitošću sadržaja i osjetno duljim vremenskim periodom u kojem je nastajala, zbirka čini cjelinu koja ispituje stvarnosni okvir autoričinog svijeta: obavezni otok kao prožimajuću nit, iskustvo odnosa sa sobom i vanjskim, i na koncu ono vanjsko, svakodnevno, u obuhvatu opažanja. Iz pjesama progovaraju ljubavne, obiteljske i duhovne priče, a često i motivi koji upućuju na kritično i satirično promišaljanje društvenog okruženja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –