Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.09.2011.

Jutro poezije u Puli
Održava se
24.09.2011.

U Puli će se u subotu, 24. rujna s početkom u 11 sati, u Klubu hrvatskih književnika (u zgradi stare Tiskare) održati Jutro poezije.

Gosti Jutra poezije bit će dvoje mladih hrvatskih pjesnika: Jasmina Šušić iz Kutine te Boris Kvaternik iz Zagreba. Jasmina Šušić će predstaviti svoju prvu zbirku poezije naslovljenu "Nebo boje peperminta“, u izdanju beogradskog Libera, dok će Boris Kvaternik, između ostalog, govoriti i svoje socijalno angažirane stihove.

Bit će to dobra prilika da se povede razgovor o pjesništvu, o tome što znači biti pjesnik u Hrvatskoj danas, naglašavaju organizatori. Usto, Jasmina Šušić koja svoju poeziju gradi na tradiciji beatnika i rock and rolla, moći će objasniti kako to da je do nakladnika svoje prve knjige morala potegnuti preko granice, u Srbiju.

Kad je riječ o Borisu Kvaterniku, bit će zanimljivo saznati kako je to njegova poezija povezana s njegovim iskustvom fizičkog rada kao polagača optičkih kablova po gradskim šahtovima, pomoćnog radnika u tiskari te tvornici sladoleda.

Inače, Jasmina Šušić, Boris Kvaternik te predstavnik nakladnika Liber boravit će sljedeći vikend u Ližnjanu u sklopu književnog svratištva ZVONA i NARI, a u organizaciji Istarskog ogranka DHK te Udruge za proizvodnju kulture ZVONA i NARI iz Ližnjana.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –