Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Preporuka • Piše: MV Info • 05.11.2021.

Kabinet čuda: 'Nemirni' Linn Ullmann

U listopadu se na radionici Kabinet čuda koju organizira udruga Blaberon u knjižari Fraktura čitao roman "Nemirni" Linn Ullmann (Naklada Ljevak, 2020., prev. Željka Černok)

Poslušajte preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori zašto bi trebalo čitati ovaj roman u kojem Linn Ullman, kćerka poznatog režisera Ingmara Bergmana i glumice Liv Ullman, govori o odrastanju u toj nekonvencionalnoj obitelji. Tekst je to koji povlači pitanja ispisivanja prošlosti, nepouzdanog pamćenja  i života s odraslim ljudima koji su i sami poput dvoje djece.

– Marija Ott Franolić preporučuje: 'Nemirni' Linn Ullmann –

Radionica Kabinet čuda zamišljena je kao čitateljski klub – odvija se jednom mjesečno u organizaciji udruge Blaberon u knjižari Fraktura – još uvijek preko Zooma. Kabinet čuda je osmislila Marija Ott Franolić, s ciljem da postane mjesto na kojem se čita dobra literatura i stavlja čitatelje u fokus. Tu se ozbiljna književna djela koriste kao polazište za rasprave, prvenstveno o umjetničkim karakteristikama književnosti, ali i o njezinoj društvenoj ulozi i političkom potencijalu koji se ostvaruje kroz aktivno, kritičko čitanje i živu raspravu.

Kabinet čuda u Godini čitanja financiraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te Grad Zagreb.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –