Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.07.2021.

Knjiga na nezgodnim mjestima: Korana Serdarević na tribinama stadiona
Održava se
08.07.2021. u 20h

U četvrtak 8. srpnja u 20 sati u sklopu programa Gradske knjižnice Rijeka “Knjiga na nezgodnim mjestima” na tribinama Nogometnog igrališta “Robert Komen” (poznato kao “Inino”) gostuje poznata hrvatska književnica Korana Serdarević.

Moderator susreta je Zoran Žmirić, hrvatski autor i književnik.

Korana Serdarević, spisateljica i gimnazijska profesorica, rođena je 1982. godine u Zadru. Godine 2013. osvojila je dvije prve nagrade za kratke priče (nagradu Ranko Marinković za priču "Kravosas" i nagradu Zlatko Tomičić za priču “Ptice”), a objavljivala je u svim relevantnim književnim časopisima te na Trećem programu Hrvatskog radija. Objavila je zbirke priča "Nema se što učiniti" (Fraktura, 2015.) i "Gušterov rep" (Fraktura, 2019.) te roman "Eksperiment Irene Tot" (Fraktura, 2017.). Pojedine kratke priče prevedene su joj na engleski, njemački, talijanski, slovenski, mađarski, rumunjski i ukrajinski jezik, a čitava je zbirka prevedena na makedonski jezik. Sudjelovala je na mnogo hrvatskih i međunarodnih književnih festivala. Autorica je školskih gimnazijskih čitanki i sudionica projekata za poticanje čitanja kod mladih. Članica je Hrvatskog društva pisaca.


Što je “Knjiga na nezgodnim mjestima”?

Program “Knjiga na nezgodnim mjestima” Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste.

Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

Korana Serdarević

Gušterov rep

  • Fraktura 12/2020.
  • 160 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583006
  • Cijena 129.00 kn

Prizori svakodnevice kojima smo svi okruženi tek su naizgled banalni – ispod svakoga od njih ključaju emocije, živi ljudi s ambicijama, željama, ljubavima, bojaznima... i samo najbolji pisci uspijevaju od svakidašnjih situacija stvoriti uvjerljive priče. A petnaest pripovjedaka u knjizi 'Gušterov rep' Korane Serdarević govore o ženama i muškarcima zatočenima u svojim ulogama, iz kojih se tek poneki uspijevaju osloboditi i ostvariti svoje istinsko ja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –