Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Korana Serdarević ×

Najava • 26.03.2018.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Korana Serdarević

Korana Serdarević bit će gošća tribine Cruising sa Srđanom Sandićem u ponedjeljak 26. ožujka zagrebačkom klubu MaMa. Voditelj tribine Srđan Sandić razgovarat će s Koranom Serdarević o njenom nedavno objavljenom prvom romanu 'Eksperiment Irene Tot'.
Kritika • 26.02.2018.

Korana Serdarević : Eksperiment Irene Tot

'Eksperiment Irene Tot' prikriveno je angažirani roman: nije mu u prvom redu stalo da kritizira nepisane norme i pravila po kojima 'se živi', ali kritika je sastavni dio junakinjinih promjena. Njezine su najoštrije kritike upućene nepisanim društvenim pravilima po kojima žena treba biti isključivo supruga i majka, kao i mišljenju da se identitet osobe ključno temelji na njezinoj nacionalnoj pripadnosti.
Najava • 01.02.2018.

Tribina Razotkrivanje s Koranom Serdarević

Na tribini Razotkrivanje koja će se održati u četvrtak 1. veljače u dvorani Müller kina Europa, gostuje Korana Serdarević koja će predstaviti svoj roman 'Eksperiment Irene Tot'. Razgovor vodi urednik Seid Serdarević.
Najava • 23.02.2017.

Tribina PiČi s Koranom Serdarević

Na tribini Piči – Piši i čitaj!, koju knjižnica Vladimira Nazora organizira u suradnji s Centrom za kreativno pisanje, u četvrtak 23. veljače gostuje nagrađivana autorica kratkih priča Korana Serdarević.
Najava • 01.10.2016.

U sklopu manifestacije Bijela noć iskusite kabinu L.I.R. - gostuju Korana Serdarević, Damir Karakaš, Roman Simić i Goran Matović

U sklopu manifestacije Bijela noć u Medijateci Francuskog instituta obilježit će se posljednji dan kabine L.I.R. - prve digitalne 'Babilonske knjižnice'. Na njenom zatvaranju gostovat će Korana Serdarević, Damir Karakaš i Roman Simić koji će čitati ulomke iz svojih knjiga, a glumac Goran Matović govorit će ulomke iz djela Tina Ujevića i Miroslava Krleže.