Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Korana Serdarević ×

Najava • 12.10.2021.

Spisateljice u dijalogu : Marina Gudelj i Korana Serdarević

Drugo izdanje tribine 'Spisateljice u dijalogu', nazvano 'Sve čega nema i što nam fali', ugošćuje dobitnicu nagrade Prozak i autoricu zapažene zbirke priča 'Fantomska bol' Marinu Gudelj i jednu od naših najnagrađivanijih kratkopričašica i autoricu zbirke 'Gušterov rep' Koranu Serdarević. Program vodi i moderira Luiza Bouharaoua.
Vijest • 01.10.2021.

Finalisti/ce Nagrade 'Fran Galović' za 2021.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade 'Fran Galović' za 2021. godinu od rekordne 84 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalist(ic)a. U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za najbolju knjigu u knjižnicama te preko interneta.
Najava • 08.07.2021.

Knjiga na nezgodnim mjestima: Korana Serdarević na tribinama stadiona

U sklopu programa Gradske knjižnice Rijeka 'Knjiga na nezgodnim mjestima' na tribinama Nogometnog igrališta 'Robert Komen' gostuje poznata hrvatska književnica Korana Serdarević. Moderator susreta je Zoran Žmirić, hrvatski autor i književnik.
PODCAST • 26.03.2021.

PODCAST: Korana Serdarević – Gušterov rep

Iz svoje najnovije zbirke priča 'Gušterov rep', Korana Serdarević pročitat će vam jednu ljetnu priču, koja se zove 'Mravi'. U njoj, kao i u ostalim pričama, autorica ispituje mogućnost novoga života poslije nekakve traume, manje ili veće, i povlači paralele između naizgled običnih stvari, običnih odnosa, s onima koji nam mogu uzdrmati živote.
Najava • 08.03.2021.

Predstavljanje knjige Korane Serdarević 'Gušterov rep'

Predstavljanje knjige priča Korane Serdarević 'Gušterov rep' održat će se ponedjeljak 8. ožujka u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi će govoriti Ivana Bodrožić i Seid Serdarević. Broj posjetitelja je ograničen na 12, a razgovor će se moći pratiti uživo na Frakturinom YouTube i Facebook kanalu.
Najava • 07.09.2018.

Festival svjetske književnosti 2018. - program za petak 7. rujna

Pogledajte što je na programu Festivala svjetske književnosti 2018. u petak 7. rujna: na Književnoj matineji školarci će se družiti s Koranom Serdarević, u Dvostrukom portretu su Mitko Madžunkov i Dražen Katunarić, održat će se i okrugli stol o Milenijalcima, dok će u dva Razotkrivanja gostovati Ivica Đikić i José Luís Peixoto. U Splitu u Literarnoj ćakuli gostuje Josip Mlakić... a ima još...
Kritika • 21.06.2018.

Lidija Deduš : Apatridi i ostale čudne ličnosti

Prva zbirka Lidije Deduš uspjela je prikazati obilježja izgrađenog pjesničkog glasa koji je u svim pjesmama dosljedan izravnošću, jednostavnošću jezika, ironijom kao osnovnim sredstvom i specifičnim postupcima da uperi pozornost u neizrečeno.