Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Korana Serdarević ×

PODCAST • 26.03.2021.

PODCAST: Korana Serdarević – Gušterov rep

Iz svoje najnovije zbirke priča 'Gušterov rep', Korana Serdarević pročitat će vam jednu ljetnu priču, koja se zove 'Mravi'. U njoj, kao i u ostalim pričama, autorica ispituje mogućnost novoga života poslije nekakve traume, manje ili veće, i povlači paralele između naizgled običnih stvari, običnih odnosa, s onima koji nam mogu uzdrmati živote.
Najava • 08.03.2021.

Predstavljanje knjige Korane Serdarević 'Gušterov rep'

Predstavljanje knjige priča Korane Serdarević 'Gušterov rep' održat će se ponedjeljak 8. ožujka u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi će govoriti Ivana Bodrožić i Seid Serdarević. Broj posjetitelja je ograničen na 12, a razgovor će se moći pratiti uživo na Frakturinom YouTube i Facebook kanalu.
Kritika • 26.01.2021.

Korana Serdarević : Gušterov rep

Svaka je od ovih priča poput čvrsto sabijenog, precizno doziranog koncentrata čijim bi razrjeđivanjem mogli nastati mnogi romani. No za time, zapravo, i nema potrebe jer možda bi se putem izgubile pune, bogate slike i metafore, kao nanesene gustim potezima boje. Te su slike katkad crne i mračne, no jednako su inspirativne, ispunjene pravilno doziranim humorom, (auto)ironijom i, kad je moguće, magijom...
Najava • 17.10.2019.

Novozagrebačka tribina: Korana Serdarević

Novozagrebačka tribina, koja se održava u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu, u četvrtak 17. listopada ugostit će Koranu Serdarević i njezin 'Eksperiment Irene Tot'. S autoricom će o romanu razgovarati moderatorica tribine Maja Hrgović.
Tema • 05.02.2019.

Istražili smo: Užitak ili kazna – o novim kurikulumima za Hrvatski jezik

U želji da saznamo što struka misli o novim kurikulumima za nastavni predmet Hrvatski jezik u osnovnim školama, gimnazijama i srednjim strukovnim školama, uputili smo poziv na adresu 30-ak pisaca, urednika, nastavnika, knjižničara, predstavnika knjižnih strukovnih udruga i institucija, književni kritičara...sa zamolbom da za naš portal prokomentiraju nove kurikulume.
Najava • 26.03.2018.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Korana Serdarević

Korana Serdarević bit će gošća tribine Cruising sa Srđanom Sandićem u ponedjeljak 26. ožujka zagrebačkom klubu MaMa. Voditelj tribine Srđan Sandić razgovarat će s Koranom Serdarević o njenom nedavno objavljenom prvom romanu 'Eksperiment Irene Tot'.
Najava • 01.02.2018.

Tribina Razotkrivanje s Koranom Serdarević

Na tribini Razotkrivanje koja će se održati u četvrtak 1. veljače u dvorani Müller kina Europa, gostuje Korana Serdarević koja će predstaviti svoj roman 'Eksperiment Irene Tot'. Razgovor vodi urednik Seid Serdarević.