Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Korana Serdarević ×

Najava • 12.05.2022.

Promocija knjige 'Mačka iznutra' i otvorenje izložbe crteža i rijetkih izdanja Williama S. Burroughsa

O Williamu S. Burroughsu i njegovim mačkama govorit će spisateljica Korana Serdarević i njegov prijatelj i prevoditelj Vojo Šindolić. Istog dana bit će otvorena i izložba Burroughsovih rijetkih izdanja i crteža iz kolekcije Voje Šindolića i crteža koje je za hrvatsko izdanje knjige napravila Maja Rožman. Moderira Seid Serdarević.
Vijest • 26.11.2021.

Dvije zbirke priča i četiri romana u finalu književne Nagrade Fric za 2020/21.

Žiri književne Nagrade Fric odlučio je da u uži izbor ulaze knjige šestero autora/ica (dvije zbirke priča i četiri romana) koje će konkurirati za nagradu vrijedu 75.000 kuna. Tri knjige od predloženih šest već su nagrađene prestižnim književnim nagradama (nagrade Meša Selimović, K.S. Gjalski i Iso Velikanović), hoće li se jedna od njih okititi i Fricom?
Vijest • 08.11.2021.

Akademik Pavao Pavličić dobitnik Nagrade Fran Galović

Književni festival Galovićeva jesen svečano je završen dodjelom književne nagrade 'Fran Galović' za najbolje djelo na temu zavičaja i/ili identiteta. Među čak 84 knjige pristigle na natječaj, povjerenstvo je odlučilo Nagradu dodijeliti akademiku Pavlu Pavličiću za roman 'Kužni pil'. Glas publike dobila je Korana Serdarević za knjigu 'Gušterov rep'.
Najava • 12.10.2021.

Spisateljice u dijalogu : Marina Gudelj i Korana Serdarević

Drugo izdanje tribine 'Spisateljice u dijalogu', nazvano 'Sve čega nema i što nam fali', ugošćuje dobitnicu nagrade Prozak i autoricu zapažene zbirke priča 'Fantomska bol' Marinu Gudelj i jednu od naših najnagrađivanijih kratkopričašica i autoricu zbirke 'Gušterov rep' Koranu Serdarević. Program vodi i moderira Luiza Bouharaoua.
Vijest • 01.10.2021.

Finalisti/ce Nagrade 'Fran Galović' za 2021.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade 'Fran Galović' za 2021. godinu od rekordne 84 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalist(ic)a. U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za najbolju knjigu u knjižnicama te preko interneta.
Najava • 17.10.2019.

Novozagrebačka tribina: Korana Serdarević

Novozagrebačka tribina, koja se održava u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu, u četvrtak 17. listopada ugostit će Koranu Serdarević i njezin 'Eksperiment Irene Tot'. S autoricom će o romanu razgovarati moderatorica tribine Maja Hrgović.
Najava • 29.11.2018.

Književna Bookvica: Korana Serdarević

Gošća književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo, nagrađivana je spisateljica Korana Serdarević, koja će predstaviti svoj roman 'Eksperiment Irene Tot'. Autorici će se pridružiti i gošća iznenađenja, poznata splitska spisateljica i blogerica.