Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.05.2022.

Promocija knjige 'Mačka iznutra' i otvorenje izložbe crteža i rijetkih izdanja Williama S. Burroughsa
Održava se
12.05.2022. u 20h

Promocija knjige "Mačka iznutra" kultnog autora beat generacije Williama S. Burroughsa (Bodoni, 2022) održat će se u četvrtak 12. svibnja u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu.

O Williamu S. Burroughsu i njegovim mačkama govorit će spisateljica Korana Serdarević i njegov prijatelj i prevoditelj Vojo Šindolić, a moderirat će urednik Seid Serdarević. Istog dana bit će otvorena izložba Burroughsovih crteža iz kolekcije Voje Šindolića te crteža koje je za hrvatsko izdanje knjige napravila Maja Rožman.

Uz to, do 11. lipnja posjetitelji će na izložbi moći vidjeti i raritetno prvo izdanje knjige "Mačka iznutra", tiskano u samo sto primjeraka, te izbor iz inozemnih izdanja knjige, također iz kolekcije Voje Šindolića.

O knjizi:
William S. Burroughs autor je koji je u drugoj polovini dvadesetog stoljeća utjecao na bezbrojne umjetnike – književnike, likovnjake, glazbenike… Utjecaj njegovih proza nemjerljiv je: "Goli ručak", "Junky", "Queer" knjige su koje svima padaju na um kada se spomene ovaj velikan pisane riječi. No njegova je najintimnija knjiga "Mačka iznutra", u kojoj vidimo sasvim drugačijeg Burroughsa, intimnog, zaokupljenog malim, važnim detaljima, čovjeka koji ne može bez životinja, a ni one bez njega. 

William Seward Burroughs

Mačka iznutra

  • Prijevod: Vojo Šindolić
  • Bodoni 01/2022.
  • 232 str., tvrdi uvez + zaštitna kutija
  • ISBN 9789538398001
  • Cijena 149.00 kn

U 'Mački iznutra', možda najintimnijem djelu Williama S. Burroughsa, upoznajemo drugo lice najkarizmatičnijeg američkog pisca dvadesetog stoljeća. Istovremeno meditativna i introspektivna, ovo je knjiga o mačkama i njihovu odnosu s čovjekom, knjiga koja pokazuje mačju toplinu i karakter, koja nam govori mnogo o mačkama, ali, naravno, još više o ljudima. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –