Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

U središtu interesa ×

Najava • 07.07.2022.

Promocija knjige Miroslava Krleže 'Hiljadudevetstošezdesete'

Knjigu priređenu iz objavljenih fragmenata piščeva dnevnika, neobjavljene dnevničke građe iz rukopisne ostaštine te kontekstualnih predložaka, predstavit će leksikograf i krležolog Vlaho Bogišić, glavni ravnatelj Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža Bruno Kragić i dramski prvak kazališta Gavella Ozren Grabarić, koji će čitati Krležine tekstove.
Najava • 12.05.2022.

Promocija knjige 'Mačka iznutra' i otvorenje izložbe crteža i rijetkih izdanja Williama S. Burroughsa

O Williamu S. Burroughsu i njegovim mačkama govorit će spisateljica Korana Serdarević i njegov prijatelj i prevoditelj Vojo Šindolić. Istog dana bit će otvorena i izložba Burroughsovih rijetkih izdanja i crteža iz kolekcije Voje Šindolića i crteža koje je za hrvatsko izdanje knjige napravila Maja Rožman. Moderira Seid Serdarević.
Najava • 02.05.2022.

U središtu interesa - promocija knjige 'Zajednička čitaonica'

Promocija knjige 'Zajednička čitaonica' održat će se u ponedjeljak 2. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Na tribini govore urednici knjige Vladimir Arsenijević i Igor Štiks; razgovor moderira Seid Serdarević, a zahvaljujući Ozrenu Grabariću i Frani Maškoviću čut ćemo glasove dvojice autora – Miroslava Krleže i Bogdana Bogdanovića.
Najava • 31.03.2022.

U središtu interesa: Douglas Stuart – Shuggie Bain

Tribina 'U središtu interesa' kroz prizmu romana 'Shuggie Bain' Douglasa Stuarta bavit će se bitnim pitanjima današnjeg društva. Razgovor koji će se održati u četvrtak 31. ožujka moderira pjesnikinja Monika Herceg, a sudjeluju Nina Violić, Dino Pešut i Milan Košuta, poznati zagrebački psihijatar i psihoterapeut.