Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.02.2023.

Književni karusel: Korana Serdarević
Održava se
23.02.2023. u 18:30h

Od veljače 2023. godine u Centru za kulturu Trešnjevka započinje program pod nazivom "Književni karusel". Radi se o programu kulturne suradnje Centra s Hrvatskim društvom pisaca s ciljem popularizacije suvremenih hrvatskih književnika. Naglasak je na povezivanju pisaca i čitatelja u grupe koje samostalno osmišljavaju diskusije o pročitanim djelima. 

Na prvom susretu, koji će se održati u četvrtak, 23. veljače u 18,30 u Centru za kulturu Trešnjevka, gostuje književnica Korana Serdarević. Tema ovog književnog susreta je zbirka priča "Gušterov rep" i problematiziranje odnose žena i muškaraca u svojim životnim ulogama, koji su našli svoje mjesto u deset sadržanih priča. 

"Književni karusel" je više od čitateljskog kluba jer je inovativnost postignuta promišljanima o djelima iz pozicije bliske svakodnevici i raspravama o važnim pitanjima koja su u fokusu književnih djela. Interakcija pisac-čitatelj na svakom susretu zamišljena je je tako da je čitatelj ujedno i inicijator rasprave na određenu temu koju je izdvojio iz literature. 

Voditeljica i moderatorica programa je Iva Mirčić

Ulaz na sve književne susrete je besplatan.

Korana Serdarević

Gušterov rep

  • Fraktura 12/2020.
  • 160 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583006

Prizori svakodnevice kojima smo svi okruženi tek su naizgled banalni – ispod svakoga od njih ključaju emocije, živi ljudi s ambicijama, željama, ljubavima, bojaznima... i samo najbolji pisci uspijevaju od svakidašnjih situacija stvoriti uvjerljive priče. A petnaest pripovjedaka u knjizi 'Gušterov rep' Korane Serdarević govore o ženama i muškarcima zatočenima u svojim ulogama, iz kojih se tek poneki uspijevaju osloboditi i ostvariti svoje istinsko ja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –