Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.10.2016.

Književna Bookvica : Ivica Ivanišević i Primavera
Održava se
27.10.2016. u 20:30h

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak, 27. listopada u splitskom klubu Quasimodo, gostuje splitski autor – novinar, scenarist, romanopisac, književni kritičar, ukratko, kako sam kaže: pisac opće prakse – Ivica Ivanišević, koji će tom prilikom premijerno predstaviti svoj novi roman „Primavera“ (Hena com, 2016.).

Priča je to u čijem su središtu trojica braće, a zbiva se u Splitu o blagdanu Svetoga Duje 1939. godine. Ivanišević u njoj majstorski stavlja na pozornicu uvjerljive, životne likove i upravlja napetim zapletom u kojem ima i crkve i vojske, i inspektora i revolucionara, i ljubavi i preljuba, i bombi i procesija, i brižnih majki i požrtvovne braće, i još mnogo toga. Priča je to puna duhovitosti i topline, a nimalo patetična ni šablonizirana, koja je u ovom kratkom razdoblju od objavljivanja već osvojila čitatelje i kritiku, a zasigurno će osvojiti i bookvičku publiku.

Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.

U nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujućeg autora, a najsretniji ili najsretnija iz publike dobit će roman „Primavera“ na dar.

O autoru:

Ivica Ivanišević rođen je 1964. godine u Splitu. Sociologiju je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je novinar i urednik u Nedjeljnoj Dalmaciji, Feral Tribuneu i Slobodnoj Dalmaciji, gdje je danas komentator.

Objavio je sljedeće knjige: Smoje – biografija (Vuković & Runjić, 2004.), Sto mu jelenskih rogova (eseji o stripu, V.B.Z., 2004.), Krovna udruga i druga drama (koautorstvo s Antom Tomićem, Fraktura, 2005.), Split za početnike – abeceda grada (koautorstvo s Renatom Baretićem, Znanje, 2015.), Ulaz za djecu i vojnike (kratke proze, Hena com, 2015.), U sedlu je tijesno za dvoje (roman, Hena com, 2015.), Otpusno pismo (koautorstvo s Marinom Vujčić, roman, Hena.com, 2016.), Primavera (roman, Hena.com, 2016.). Piše i dramske tekstove te scenarije za film i televiziju.

Ivica Ivanišević

Primavera

  • Hena com 08/2016.
  • 212 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591415

Prije sto godina, samohrana splitska majka svojoj je trojici sinova autoritativno odredila životne puteve. Jednog je poslala crkvi, da ga ona školuje, drugog vojsci, a trećeg je zadržala uz sebe. Sve ostalo što im se kasnije događalo, u to se majka nije miješala. Svi se oni ponovo susreću 1939. godine, u noći Svetog Duje, zaštitnika grada. Tijekom svega trideset i šest sati splet događaja će toliko ispreturati njihove živote da ništa više neće biti kao prije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –