Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivica Ivanišević ×

Najava • 04.06.2024.

Slavic Soundwalking uz gostovanje popularnog festivala Pričigin

Svečano predstavljanje mobilne aplikacije Slavic Soundwalking, uz Pričigin u gostima i koncert benda Cry Babies, održat će se u utorak, 4. lipnja u Centru KNAP u Zagrebu (dvorana i dvorište). Festival pričanja priča Pričigin prvi put gostuje u Zagrebu gdje će okupiti autore čije su kratke priče dio aplikacije Slavic Soundwalking.
Najava • 30.11.2023.

Čitajmo domaće autore: Ivica Ivanišević, 'Otmica Razreda za književnost'

U sklopu ciklusa 'Čitajmo domaće autore', u četvrtak 30. studenoga u Kinoteka baru u Zagrebu britku satiru 'Otmica Razreda za književnost' predstavit će Ivica Ivanišević, u razgovoru s književnicom Enom Katarinom Haler, Ivicom Prtenjačom te redateljem Hrvojem Hribarom.
Tema • 15.10.2023.

Život poslije apokalipse: Apokalipsa danas

Nakon svakog post-apokaliptičnog događaja gubi se nešto od staroga svijeta, nešto ostaje ne samo neiskazano nego i neiskazivo (sjetimo se samo koliko je teško mlađim generacijama objasniti kako je izgledao život prije mobitela ili Interneta). Svaka globalna kriza tako je bila apokalipsa u malom nakon koje smo nešto izgubili.
Tema • 15.09.2023.

Život poslije apokalipse : O traumi i zaboravu

Danas, s računalima u kojima se mogu skladištiti gomile podataka, svi smo mi pomalo nalik na Funesa. Naše kolektivno pamćenje postalo je poput kakva odlagališta otpada. Više ne znamo što bismo sa svim tim silnim podacima koji tvore povijest naše civilizacije. Gubimo emocionalnu povezanost sa sjećanjima koja tvore našu povijest.
Tema • 16.08.2023.

Život poslije apokalipse : Smisao kraja

Jedno se čini sigurno: umjesto lošeg televizijskog programa, zbilja je počela oponašati obrasce filmova katastrofe ili, točnije, post-apokaliptične fikcije. A ako je to tako, postavlja se pitanje mogu li nam mehanizmi post-apokaliptične fikcije pomoći da bolje shvatimo našu trenutačnu zbilju.
Najava • 19.04.2018.

Emir Imamović Pirke u Bookvici predstavlja novi roman 'Terorist'

Ovogodišnju sezonu Bookvice, u četvrtak 19. travnja zatvara novinar i pisac Emir Imamović Pirke, premijerno predstavljajući novi roman 'Terorist'. Uz autora, u ulozi predstavljača, gostuje Ivica Ivanišević.
Vijest • 04.11.2016.

Lada Vukić i Ivica Ivanišević pobjednici V.B.Z. i Tisak media književne nagrade

Ovogodišnjim dobitnicima V.B.Z. i Tisak media književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman proglašeni su Lada Vukić za roman "Specijalna potreba" i Ivica Ivanišević za roman "Knjiga žalbe".