Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.04.2018.

Emir Imamović Pirke u Bookvici predstavlja novi roman 'Terorist'
Održava se
19.04.2018. u 20:30h

Emir Imamović Pirke: Terorist

Terorist Imamović Pirke Emir

Ovogodišnju sezonu Bookvice, u četvrtak, 19. travnja 2018. u 20:30 sati (klub Quasimodo, Gundulićeva 26a/II, Split) zatvara novinar i pisac Emir Imamović Pirke premijerno predstavljajući novi roman  „Terorist“ (VBZ, 2018).

Uz autora, u ulozi predstavljača, gostuje Ivica Ivanišević.


"Terorist" je priča o dva čovjeka, Novinaru i Mirzi Kasumoviću, koji su odrasli jedan pored drugog i poslije jedan o drugom nisu ni mislili niti se sreli, sve dok Mirza, nakon više od dvadeset godina, nije završio u zatvoru kao Terorist, a novinar u životu završio kao Novinar. Mirza je bio ambiciozan terorist, a Novinar svakim danom gubi ambiciju za bilo što osim par dana samačkog odmora. Ovo je roman o njihovom susretu.

Emir Imamović Pirke pisac je koji se ne ponavlja pa je tako i Terorist roman  posve drugačiji od njegovih prethodnih. Sinteza njegovih novinarskih i spisateljskih vještina, psiholoških, socioloških i činjeničnih uvida, izrodila je ovaj važan roman koji potanko razlaže put od siromašnog tuzlanskog dječaka do lica s međunarodne tjeralice.
 

***

Emir Imamović Pirke rođen je u Tuzli, Bosna i Hercegovina, 1973. Živi u Šibeniku. Pisao i piše za brojne novine i portale, scenarist i pisac. Direktor Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ).

Objavio je romane: "Jel' neko vidio djevojčice, kurve, ratne zločince" (AGM, 2006.), "Tajna doline piramida" (Algoritam, 2008.), "Treće poluvrijeme" (Algoritam, 2010.), "Vršenje dužnosti" (Algoritam, 2014.) i "Terorist" (V.B.Z., 2018.)

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –