Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 21.11.2007.

Književna tribina : O knjigama sve najbolje
Održava se
22.11.2007.

Centar za kulturu Trešnjevka organizira književnu tribinu pod nazivom: «O KNJIGAMA SVE NAJBOLJE» na kojoj će gostovati spisateljica za djecu Sanja Pilić. Tribina će se održati u Knjižnici «Voltino» (Dragutina Golika 36 ), u četvrtak, 22.11.2007. s početkom u 17.00 sati.

Sanja Pilić je pjesnikinja, spisateljica, spisateljica za djecu. Rođena 1954. u Splitu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik-snimateljica i koloristica na crtanom filmu. Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo. Nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima. Katkad se bavi novinarstvom. Njezini tekstovi prevedeni su na slovenski, engleski, njemački, nizozemski i mađarski jezik.

Dobitnica je druge nagrade Večernjeg lista za kratku priču 1981. godine i treće nagrade 2006. godine; druge nagrade Radio Študenta i revije Literatura (Slovenija) za dramski tekst "O kome se to radi" 1990. godine; nagrade Grigor Vitez 1990. i 2006. godine za knjige "O mamama sve najbolje" i "Savim sam popubertetio" te nagrade Ivana Brlić Mažuranić 1995. i 2001. godine za knjige "Mrvice iz dnevnog boravka" i "Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije". Nekoliko puta bila je u užem izboru za nagradu Kiklop. Roman "Jesam li se zaljubila?" nominiran je za nagradu Mali princ i uvršten na IBBY-evu Časnu listu. Knjiga "Ah, ludnica" bila je u užem izboru za Andrićevu nagradu 1987. godine. Živi i radi u Zagrebu kao samostalna umjetnica.

Više o autorici čitajte OVDJE!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –