Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 25.02.2008.

Književna večer sa Senkom Karuzom u Makarskoj
Održava se
26.02.2008.

U knjižari kod Kačića u Makarskoj, u utorak, 26. veljače 2008. u 19 sati održati će se književna večer sa Senkom Karuzom.

O ovom, već kultnom, autoru govorit će Ivica Prtenjača, a druženje i predstavljanje Karuzinih sabranih priča pod naslovom «Teško mi je reći» vodit će Maja Erceg.

«Teško mi je reći», knjiga izabranih priča jedan od ponajboljih domaćih pisaca srednje generacije, Senka Karuze, svojevrstan je zaokruženi pregled na posljednjih desetak godina njegova stvaralaštva. Karuzine zbirke priča «Busbuskalai» (1997), «Ima li života prije smrti» (2005) i «Vodič po otoku2 (2005) u domaće su književne publike (usprkos slaboj dostupnosti Karuzinih knjiga u distribucijskoj mre¾i i njegovoj „odsječenosti" iz književnog života) stekle gotovo kultni status, a izbor iz ovih zbirki nadopunjen je novim pričama koje dokazuju da se doista radi o jednom od najzanimljivijih hrvatskih književnih glasova u dva posljednja desetljeća.

Senko Karuza rođen je 1957. godine u Splitu. Djetinjstvo je proveo na otoku Visu. Školovao se u Visu, Splitu i Zagrebu. Studirao filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uvršatvan u različite antologije, preglede i izbore kratkih priča. preveden na strane jezike, nastupao na više domaćih i stranih festivala. Osnivač neformalnog Multimedijalnog mobilnog centra za istraživanje alternativnih oblika pre¾ivljavanja na malim i pučinskim otocima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –