Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.01.2013.

Književni petak : Mediji i kultura
Održava se
01.02.2013.

Književni petak započinje svoj novi zimsko-proljetni serijal tribina temom - "Mediji i kultura“. Kakav je odnos između kulture u informacijskom dobu i medijske proizvodnje događaja? Na koji način nas mediji determiniraju i možemo li govoriti o svojevrsnoj „decentralizaciji“ medija u suvremenom dobu? Naposljetku, mogu li digitalni mediji doista demokratizirati društvo u kojem živimo?

Ovo su samo neka pitanja na koje će sudionici tribine o kulturi i medijima pokušati dati odgovor. Sve većim razvojem i napredovanjem tehnologije i komunikacijskih oruđa u današnjem tehno-determinističkom dobu, opravdano je zapitati se kakva je uloga kulture podvrgnute medijskoj hegemoniji iza koje stoji kapitalistički način proizvodnje?

Na tribini će biti riječi o promjenama koje su se dogodile u strukturi medija i pitanjem nudi li nam decentralizacija medija razlog za "kulturološki" optimizam?

O spomenutim temama govorit će Žarko Paić i Katarina Peović Vuković. Urednik i voditelj je Tonči Valentić.

Tribina će se održati 1. veljače u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat, s uobičajenim početkom u 20 sati.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –