Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.02.2010.

Književni petak : Milana Vuković Runjić
Održava se
05.02.2010.

Novu sezonu tribina 'Književni petak' otvorit će Milana Vuković Runjić koja će predstaviti svoj novi roman "Demoni i novinari : Istinita priča o redakciji u recesiji".

Kroz deset poglavlja autorica svoje likove "isprepliće s demonima, ocrtava ozračje smjene urednika te njihova ritualna pogubljenja, prostor u kojem nastaju novinarske priče, prijelaze novinara u više razrede demona te zauzimanje uredničkih mjesta. Raščlanjuje i dizanje i padanje naklade te piše o ženama u redakciji i žutici koja je zahvatila novinare.

'Malo nakon sredine svoga životnoga puta junakinja ove knjige nađe se u sredini koja uvelike podsjeti na neki priručnik iz demonologije', ističe nakladnik na ovitku knjige te dodaje kako se junakinja s tajanstvenim i zlokobnim bićima ne susreće na skrivenim mjestima, već u redakciji dnevnoga lista.

Nakladnik napominje kako se iskrivljenu stvarnost ne može drukčije zrcaliti nego u cirkuskom ogledalu."

Milana Vuković-Runjić (1970.) dobitnica je nagrade Kiklop za urednički rad, a kao samostalna autorica objavila je više knjiga poezije i proze, među kojima je i knjigu "O živima sve najbolje".

O spomenutoj će knjizi, osim autorice, govoriti i voditelj 'Književnog petka' Boris Perić, a tribina će se održati 5. veljače 2010. u svom uobičajenom terminu u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Starčevičev trg 6, Galrija kupola, 3. kat.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –