Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Milana Vuković-Runjić ×

Najava • 04.10.2023.

Zagrebački književni razgovori: 'Povijesni roman u digitalno doba'

Ovogodišnji Zagrebački književni razgovori održavaju se od 4. do 6. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, na temu 'Povijesni roman u digitalno doba'. U okviru Razgovora održat će se i predstavljanje knjiga austrijskih autorica Bettine Balàke i Ljube Arnautović.
Najava • 23.05.2023.

Tribina DHK: Spisateljice koje su mijenjale položaj žena u društvu

Polemička tribina 'Spisateljice koje su mijenjale položaj žena u društvu' održat će se u povodu 150. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke. O domaćim i stranim književnicama koje su se borile za prava žena govorit će Milana Vuković Runjić, Ana Horvat, Lidija Dujić i Maja Gregl.
Najava • 06.06.2022.

15. Monte Librić u Zoo parku

Festival dječje knjige Monte Librić održat će se od 6. do 12. lipnja u pulskom gradskom parku, ponatom kao Kukuriku park. Jubilarno, petnaesto izdanje, održat će se u potpunosti uživo i baš kao nekad ugostiti brojne pisce i spisateljice, organizirati literarne radionice, kazališne predstave, projekcije filmova i najveći sajam knjiga za djecu, sve u znaku teme Librić Zoo Park.
Vijest • 15.11.2019.

Sedam naslova u finalu Nagrade Janko Polić Kamov

Na natječaj za nagradu Janko Polić Kamov pristiglo je 106 knjiga od kojih je žiri Nagrade (Zoran Ferić, predsjednik žirija, Dorta Jagić i Igor Mandić) odlučio u finale uvrstiti sedam naslova. Nagrada Janko Polić Kamov bit će dodijeljena u četvrtak 21. studenog u vili Arko u Zagrebu.
Najava • 08.06.2018.

Književni petak: Žene i književnost – Marija Sekelez

Gošća Milane Vuković Runjić u njezinom ciklusu Žene i književnost je hrvatska filmska, telefizijska i kazališna glumica – Marija Sekelez. Razgovarat će se o književnim i inim heroinama koje su na nju ostavile neizbrisivi trag, onima koje je glumila, ali i onima koje nije, te o tome gdje sve pronalazi inspiraciju i snagu za svoje stvaralačke projekte.
Najava • 10.07.2017.

Ljeto u AMZ : Projekcije filmova i popularna predavanja o starom Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu otvara peto po redu Ljeto u AMZ-u koje će se od 10. do 13. srpnja odvijati u lapidariju Muzeja.
Vijest • 25.05.2016.

San ljetne noći u Školi kreativnog pisanja Milane Vuković-Runjić

Škola kreativnog pisanja spisateljice i urednice Milane Vuković-Runjić koja se održava u knjižari Vuković-Runjić, prije ljetnih praznika, nudi posljednji semestar prigodno nazvan San ljetne noći. Program uključuje predavanja, radionice pisanja i mali izlet na Mirogoj povodom proslave Matoševa rođendana.