Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Milana Vuković-Runjić ×

Najava • 23.05.2023.

Tribina DHK: Spisateljice koje su mijenjale položaj žena u društvu

Polemička tribina 'Spisateljice koje su mijenjale položaj žena u društvu' održat će se u povodu 150. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke. O domaćim i stranim književnicama koje su se borile za prava žena govorit će Milana Vuković Runjić, Ana Horvat, Lidija Dujić i Maja Gregl.
Najava • 06.06.2022.

15. Monte Librić u Zoo parku

Festival dječje knjige Monte Librić održat će se od 6. do 12. lipnja u pulskom gradskom parku, ponatom kao Kukuriku park. Jubilarno, petnaesto izdanje, održat će se u potpunosti uživo i baš kao nekad ugostiti brojne pisce i spisateljice, organizirati literarne radionice, kazališne predstave, projekcije filmova i najveći sajam knjiga za djecu, sve u znaku teme Librić Zoo Park.
Vijest • 15.11.2019.

Sedam naslova u finalu Nagrade Janko Polić Kamov

Na natječaj za nagradu Janko Polić Kamov pristiglo je 106 knjiga od kojih je žiri Nagrade (Zoran Ferić, predsjednik žirija, Dorta Jagić i Igor Mandić) odlučio u finale uvrstiti sedam naslova. Nagrada Janko Polić Kamov bit će dodijeljena u četvrtak 21. studenog u vili Arko u Zagrebu.
Najava • 08.06.2018.

Književni petak: Žene i književnost – Marija Sekelez

Gošća Milane Vuković Runjić u njezinom ciklusu Žene i književnost je hrvatska filmska, telefizijska i kazališna glumica – Marija Sekelez. Razgovarat će se o književnim i inim heroinama koje su na nju ostavile neizbrisivi trag, onima koje je glumila, ali i onima koje nije, te o tome gdje sve pronalazi inspiraciju i snagu za svoje stvaralačke projekte.
Najava • 13.04.2018.

Književni petak o ženama i književnosti uz Milanu Vuković Runjić i Maju Gregl

Treća tribina Književnog petka u 63. sezoni, 'Žene i književnost: Maja Gregl', u kojoj će urednica i voditeljica Milana Vuković Runjić razgovarati sa spisateljicom i dramaturginjom Majom Gregl održat će se u petak, 13. travnja s početkom u 20 sati.
Vijest • 03.11.2016.

Počinje jesenski semestar Škole kreativnog pisanja Milane Vuković-Runjić

Jesenski semestar Škole kreativnog pisanja koji vodi književnica Milana Vuković-Runjić počinje u ponedjeljak 7. studenog u knjižari Vuković&Runjić u Zagrebu. Kroz ciklus predavanja 'Književnost i bogovi' polaznici će prošetati poviješću književnosti i otkrivati njezine javne i tajne veze s mitom, drevnim bogovima i muzama.
Vijest • 19.01.2016.

Haruki Murakami vodi vas kroz Školu kreativnog pisanja Milane Vuković-Runjić

Tajanstveni trosložni roman Harukija Murakamija 1Q84, koji se u Japanu u prvih mjesec dana prodao u više od milijun primjeraka, bit će lajtmotiv proljetnog semestra Škole kreativnog pisanja koju vodi urednica i spisateljica Milana Vuković-Runjić.