Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književni petak ×

Najava • 27.11.2020.

Književni petak: Europska prijestolnica kulture – kad se podvuče crta

Iskustva gradova koji su ponijeli titulu europskih prijestolnica kulture različita su. O tome kakva je europska prijestolnica kulture bila Rijeka te je li prilika iskorištena ili propuštena svoja viđenja sučeljavaju i dijele: Valerij Jurešić, Irena Kregar Šegota i Igor Mavrin. Urednik i voditelj Književnog petka je Roman Simić.
Najava • 06.11.2020.

Književni petak: Smisao egzistencije – 60 godina Sartrea na Petku

Treća ovogodišnja tribina Književnog petka na temu 'Smisao egzistencije: 60 godina Sartrea na Petku', održat će se 6. studenog u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, a tribinu će biti moguće pratiti i preko Zooma. Sudjeluju Tomislav Brlek, Nenad Ivić i Maja Zorica. Urednik i voditelj Književnog petka je Goran Sunajko.
Najava • 23.10.2020.

Retrospektivni kviz o Književnom petku – Za dobra stara vremena

Najstarija književna tribina u Zagrebu, Književni petak, u ovoj godini slavi 65. godina kontinuiranog održavanja. Tim povodom organiziran je online kviz 'Za dobra stara vremena – retrospektiva', koji otkriva niz zanimljivosti iz dugogodišnje povijesti održavanja tribine. Kviz se može rješavati od danas, 23. listopada do 6. studenog kada će se održati nova tribina uživo.
Vijest • 27.04.2020.

Natječaj Književnog petka: 'Zagrebu - riječju i slikom'

Uredništvo Književnog petka objavljuje natječaj u kojem sve zainteresirane građane poziva na kreativni odgovor na nedavni razorni potres u kontekstu epidemije kororna virusa, situaciju bez presedana u novijoj zagrebačkoj povijesti. Pjesmu, kratku priču, fotografiju i/ili kratki video inspiriran Zagrebom šaljite zaključno do 17. svibnja 2020.
Najava • 13.03.2020.

Književni petak: Suvremeni imperativ ljepote

TRIBINA JE ODGOĐENA! Na tribini će biti zastupljeni različiti pogledi na transformaciju mišljenja lijepoga danas, a sudionici će raspravljati na koje se sve načine imperativ ljepote reflektira u umjetnosti, modi i estetskoj medicini. Sudjeluju Željana Bolanča, Frano Dulibić i Petra Krpan, a urednik i voditelj je Goran Sunajko.
Najava • 04.10.2019.

Književni petak: Danas sam bacila radio kroz prozor!

Naziv nove tribine Knjževnog petka na kojoj će se govoriti o glazbi u hrvatskom radijskom eteru aludira na hit grupe Film 'Neprilagođen'. Razgovarat će se o zastupljenosti hrvatske muzike na radiju, kao i one iz regije, osobito u odnosu na inozemnu, imajući na umu i zakonsku regulativu. Urednica i voditeljica Književnog petka je Mirela Priselac Remi.
Najava • 26.04.2019.

Je li angažirana umjetnost najopasnija umjetnost? Odgovore daje Književni petak

'Angažirana umjetnost – najopasnija umjetnost?' tema je Književnog petka, koji će se održati u petak, 26. travnja u 20 sati u Gradskoj knjižnici, Galerija Kupola, 3. kat (Starčevićev trg 6, Zagreb).