Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.01.2016.

Književnost, između : Tea Tulić
Održava se
02.02.2016. u 19h

Tea Tulić (foto: Zoran Žmirić)

Kosa posvuda Tulić Tea

Mlada riječka spisateljica Tea Tulić gostovat će na tribini Književnost, između, jednoj od ukupno pet tribina u sklopu Književnog budoara kluba Booksa koji ove godine slavi dvanaesti rođendan.

Svaki utorak navečer u Booksi je rezerviran za neku od tribina iz Književnog budoara kojeg od samog početka karakteriziraju opuštenost i neformalnost i prisan odnos s publikom, no istovremeno se književnosti prilazi kritički i s otklonom. S ovakvim se pristupom nastavlja i dalje, a neki od gostiju s kojima će se zagrebačka publika upoznati u ovoj sezoni uključuju kanadskog filozofa i teoretičara kulture i politike Marka Kingwella, hvaljenu spisateljicu Ildiko Lovas, strip autora Alema Ćurina, teoretičarku dječje književnosti Marijanu Hameršak, antropologinju Nevenu Škrbić Alempijević i još brojne druge od kojih će prva Booksi u goste doći već spomenuta Tea Tulić.
 
Glavni razlog gotovanja na Tribini počinje se događati u listopadu 2012. godine kada je Tea Tulić boravila u Beogradu kao prva stipendistica književne rezidencije Krokodil. Tijekom tog perioda nastali su tekstovi za Albumče, album objavljen na Bandcampu 2014. godine. Glazbenu kulisu za ovaj album snimio je strip crtač, pisac i skladatelj Enver Krivac zajedno s kolektivom Japanski premijeri.

S gošćom će razgovarati voditeljica tribine Dunja Kučinac, a ulaz je, kao i uvijek, besplatan.

– Tea Tulić - Dah –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –