Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.06.2015.

Književnost u Močvari: Marija Labak, Rafaela Rudelić i Drago Glamuzina
Održava se
30.06.2015. u 20:30h

Književnost u Močvari u ciklusu Rani radovi predstavlja Mariju Labak (Đakovo/Osijek), Rafaelu Rudelić (Rijeka) i Dragu Glamuzinu (Vrgorac/Zagreb), u utorak 30. lipnja s početkom u 20,30 sati.

Mladi autori će čitati svoje radove, a stariji autor također svoje rane radove, te se prisjetiti svojeg književnog debija, što će biti i prilika za usporedbu književnih prilika, generacijskih razlika i drugih tema koje otvara ovakvo sučeljavanje.

Moderira: Robert Perišić

Marija Labak rođena je Đakovu 1989. godine. Studira na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Veći broj priča, iz kojih se nazire njena prva knjiga – a u kojima ne zaobilazi ni lokalne, realističke motive, ni postmodernističke postupke – dosad je objavljivala u zbornicima, časopisima te izborima s književnih natječaja.

Rafaela Rudelić rođena je 1991. godine u Rijeci, gdje i studira kulturologiju na Filozofskom fakultetu. Piše još od doba kad je sastavljala slikovnice, ali osim školskih časopisa, blogova i sl. nije puno objavljivala. Na tribini "Rani radovi", koja joj je i prvo književno gostovanje, pročitat će kratku priču "Kava" – jedan po tonu "svakodnevni", ali ipak nesvakidašnji, dijalog – s kojom je konkurirala na natječaju Sedmice i Kritična mase.

Drago Glamuzina (Vrgorac, 1967.) diplomirao je komparativnu književnost i filozofiju, objavio knjigu pjesama "Mesari" (2001), roman "Tri" (2008), knjigu pjesama "Je li to sve", (2009) te knjigu izabranih pjesama s fotografijama Stanka Abadžića "Sami u toj šumi" (2011). Prevođen i nagrađivan (nagrada "Vladimir Nazor", Kvirinova nagrada, nagrada Tportala). Radi kao glavni urednik u izdavačkoj kući VBZ.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –